Aproape 20.000 de lei adunaţi de liceeni pentru proiectele colegilor lor din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul YouthBank Timişoara a lansat prima ediţie a concursului de finanţare a proiectelor gândite şi puse la punct de liceenii din Timişoara. Pentru a finanţa ideile colegilor lor, membrii echipei YouthBank au organizat diferite evenimente precum concertul Ada Milea şi Bogdan Burlăcianu, dar şi spectacolul de teatru "O dragoste doar nebună", susţinut de trupa liceului C.D. Loga.

YouthBank Timişoara este un program administrat de o echipă de tineri, între 14 şi 18 ani, elevi ali liceelor din oraş, care au fost instruiţi în arta strângerii de fonduri şi implementării de proiecte. Astfel, în urma celor două evenimente organizate de liceeni, dar şi a solicitărilor directe de la firme, aceştia au reuşit să adune suma de 9.250 de lei, bani care care vor fi dublaţi de sponsorul principal al programului. Astfel, elevii cu idei bune din licee timişorene au la dispoziţie 18.500 lei pentru a şi le pune în practică.

Condiţii de participare

Pentru a depune un proiect ce va putea fi luat în considerare pentru finanţarea YouthBank Timişoara, liceenii trebuie să se organizeze în echipe de câte trei şi să gândească un proiect care să se desfăşoare în judeţ, dar să aducă un beneficiu comunităţii locae. Sunt eligibile aplicaţiile din orice domeniu de activitatesănătate şi activităţi sportive, educaţie, IT, artă şi mediu şi fiecare proiect trebuie să se încadreze între 2.000 şi 3.000 de lei şi implementarea lui nu trebuie să dureze mei multe de două luni. Toate echipele trebuie să colaboreze cu câte o organizaţie non-guvernametală care să îi ajute pe liceeni să ţină evidenţe contabilă şi financiară a proiectului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite