Timişoara: Aproape 4.000 de timişoreni riscă de astăzi litigii pentru terenuri în retrocedare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Aproape 4.000 de timişoreni riscă de astăzi litigii pentru terenuri în retrocedare
Timişoara: Aproape 4.000 de timişoreni riscă de astăzi litigii pentru terenuri în retrocedare

Astăzi municipalitatea va demara procedura de închiriere a 3.800 de suprafeţe de teren către timişorenii care au construite garaje pe aceste spaţii.

Aleşii locali au aprobat aseară proiectul de hotărâre referitor la prelungirea perioadei de concesiune a garajelor cu cinci ani.

În Timişoara sunt cel puţin 6.500 de garaje construite cu autorizaţie. Dintre acestea, 3.800 au fost construite pe terenuri în retrocedare sau au contractul de concesiune expirat. Consilierii locali au decis să ajute cei 3.800 de proprietari de garaje şi le-au prelungit contractele cu cinci ani, deşi riscă să producă sute de procese pentru terenurile cu cereri de retrocedare. Dintre cei 3.800 de proprietari de garaje, doar 20 la sută au depus cererile de prelungire la termen. Ceilalţi 80 la sută nu au depus cererile, dar se vor bucura de prelungirea contractului.

Inventarul garajelor ilegale

Consiliul Local a mai decis ca Direcţia de Urbanism să inventarieze într-un an de la emiterea hotărârii toate garajele ilegale. În cazul în care nu pot intra în legalitate, garajele vor fi demolate pe cheltuiala proprietarului, arată proiectul de hotărâre aprobat de consilieri. 

Garajele împart oraşul în două

Problema garajelor este una extrem de controversată în Timişoara. În vară, mai mulţi consilieri locali au lansat ideea demolării tuturor garajelor şi construirea unor parcări subterane sau supraterane, care să ofere mai multe locuri de parcare şi să arate mai frumos. Proprietarii de garaje s-au opus vehement unei astfel de măsuri, în timp ce şoferii care sunt nevoiţi să caute cu disperare un loc de parcare ar fi vrut moartă capra vecinului, adică demolarea tuturor garajelor. În condiţiile în care garajele ar fi demolate, pe locul acestora ar putea fi amenajate mai multe locuri de parcare.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a afla ce alte decizii importante ale Consiliului Local intră în aplicare de astăzi, după ce au foat votate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite