Cele mai multe crime din ultimii zece ani au avut loc în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii dau vina pe recesiune pentru numărul mare de omoruri din 2009. Peste 20 de criminali au fost trimişi în judecată de procurorii timişeni anul trecut. Bilanţul crimelor a fost mult mai mare.

Cele mai multe crime din ultimii zece ani au avut loc în 2009, spun procurorii criminalişti. Lipsa banilor, gelozia şi beţiile au fost principalele motive pentru care timişenii s-au înjunghiat, şi-au dat în cap ori s-au împuşcat. Prima crimă din 2009 a avut loc în februarie, când o femeie de 54 de ani şi-a ucis concubinul cu un cuţit pentru că o înşelase. Nu era la prima crimă.


Ea şi-a mai băgat în mormânt un iubit, în urmă cu 20 de ani. O altă crimă pasională a avut loc în luna iulie, când un bărbat de 53 de ani, care mai făcuse puşcărie pentru că şi-a ucis un prieten în urmă cu 30 de ani, şi-a sufocat iubita de 64 de ani. El a sunat apoi la poliţie, iar oamenilor legii le-a luat două ore să găsească apartamentul crimei de pe strada Polonă din Timişoara, unde criminalul îi aştepta la un păhărel de vin.


Crimă cu potenţial de Hollywood


Carmen Bejan şi Sergiu Florea, ambii de 20 de ani, studenţi la Medicină, au comis cea mai ciudată crimă, în august 2009, când l-au tranşat pe Trifu Schroth, de 65 de ani, într-o cameră a căminului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.


Ucis în vilă: hoţii au scăpat cu maşina


Poliţiştii şi procurorii nu au reuşit să rezolve în acest an decât crimele mioritice, în care ucigaşii au lăsat un „buchet de urme la locul faptei”. Când crimele s-au complicat, rezultatele au întârziat să apară. Un caz nerezolvat este asasinatul afaceristului Dan Tripa, de 52 de ani, care a fost măcelărit cu 25 de lovituri de cuţit în vila sa aflată la periferia Timişoarei, în cartierul Braitim. 
Uciderea în bătaie a paznicului unui bar din Alioş, în octombrie, a fost singurul caz în care poliţiştii au lucrat exemplar şi au reuşit să-i prindă pe cei trei ucigaşi, dintre care unul fugise în Germania.


O altă crimă rezolvată rapid de poliţişti a fost asasinarea poliţistului de frontieră Tiberiu Sîrbu, de 38 de ani, care a fost împuşcat cu pistolul său de un hoţ de 19 ani, care încercase să îi spargă maşina.

Criza înmulţeşte crimele

Psihologul criminalist Tudorel Butoi este de părere că numărul crimelor este în creştere din cauza crizei. „Violenţa creşte pe fondul crizei sociale. Când nu sunt bani, apar scandaluri. La noi toate crimele sunt pasionale, mioritice, la beţie şi din dragoste”, a declarat Butoi.

Studenţii măcelari


Carmen Bejan şi Sergiu Florea, ambii studenţi la Medicină în Timişoara, şi-au câştigat calificativul de „măcelari” după ce au comis o crimă parcă desprinsă din filme. L-au omorât, cu lovituri de cuţit, pe Trifu Schroth, apoi i-au tranşat cadavrul, după ce au fost la shopping de pungi de plastic şi geamantan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite