Antichităţile, fără căutare pe vremuri de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii de antichităţi din zona de Vest a ţării susţin că pot cumpăra marfă mai uşor de la bătrâni, dar criza le-a speriat clienţii. Vânzările au scăzut cu 40-50 la sută în ultimul an.

Dacă pe vremuri bătrânii ţineau de preţuri, acum aceştia renunţă mai uşor la amintirile dobândite într-o viaţă întreagă. „De un an de zile vânzările sunt mai mici cu 40-50 la sută. Cumpărăm obiectele de antichitate mai uşor de la persoane bătrâne, dar iubitorii de antichităţi şi cunoscătorii nu se mai aruncă să le achiziţioneze de la noi”, a declarat Vasile Putin, din Arad. Acesta vinde porţelan de Maissen, Rosenthal şi Willeroy & Boch, diferite ceasuri de şemineu, din anii ‘60, la 200 de euro, un gramofon recondiţionat la 500 lei, statuete de bronz cu 500 lei, sfeşnice argintate din anii ‘50, cu 300 lei. Tablourile pe lemn, din Olanda, costă între 400 şi 600 lei.

Cărţi poştale de epocă

Teodor Şerbănescu, de la Lugoj, are o colecţie impresionantă de cărţi poştale. A strâns începând din 1983, peste 8.000 de bucăţi. Acum, spune că e timpul să le ofere altor colecţionari. „Trebuie cineva să continue acest hobby, altfel se alege praful. Copiii nu sunt interesaţi, bătrânii se duc, aşa că eu lichidez cât pot”, a spus Şerbănescu. Cărţile poştale, unele vechi de un secol, costă între 20 şi 40 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite