Timişoara: Angajatorii crizei vor specialişti gata „crescuţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Angajatorii crizei vor specialişti gata „crescuţi“
Timişoara: Angajatorii crizei vor specialişti gata „crescuţi“

O săptămână este durata medie în care noii angajaţi trebuie să dovedească productivitate în firmele care recrutează pe timp de criză.

Necesitatea de a lucra cu oameni eficienţi, formaţi deja ca specialişti, îi determină pe angajatorii care au nevoie de personal să recruteze, în proporţii tot mai ridicate, numai oameni cu experienţă.

Astfel, pentru că nu îşi mai permit să investească în formarea şi dezvoltarea angajaţilor şi au nevoie de personal care să se integreze cât mai rapid pe piaţă, companiile bănăţene se îndreaptă tot mai mult înspre specialişti. „Companiile mai angajează doar specialişti, iar oamenii fără experienţă nu mai sunt căutaţi pe piaţă”, a explicat Cristian Huzău, specialist în resurse umane la compania Adecco. „Un salariat trebuie să îşi dovedească eficienţa şi să înceapă să fie productiv într-o săptămână de la angajare”, a adăugat Huzău.

Traininguri tăiate

Companiile care încearcă să supravieţuiască pe timp de recesiune reduc substanţial cheltuielile pentru formarea şi dezvoltarea angajaţilor. Astfel, minimizarea costurilor taie de pe lista activităţilor finanţate de angajatori programele de training oferite salariaţilor. „În această perioadă, trainingurile sunt reduse la zero”, a explicat Cristian Huzău. Alte măsuri de reducere a costurilor, adoptate de companiile bănăţene, vizează tăierea facilităţilor de petrecere a timpului liber pentru angajaţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite