Angajaţii de la buletine au muncit în ziua liberă pentru şapte timişoreni care au cerut acte noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei zece angajaţi ai instituţiei au lucrat o zi întreagă pentru şapte timişoreni
Cei zece angajaţi ai instituţiei au lucrat o zi întreagă pentru şapte timişoreni

Cu toate că zece angajaţi au venit din ziua liberă pentru a procesa buletine, de orele prelungite ale funcţionarilor publici s-au folosit doar o mână de timişoreni rămaşi fără acte de identitate.

Dacă în primul tur al alegerilor, zeci de timişoreni au trecut pragul instituţiei responsabile de eliberarea de buletine, în al doilea tur, experienţa nu s-a repetat. Cu toate că activitatea a început la 8 fix, iar în timpul săptămânii, mai bine de 1.000 de timişoreni au depus cereri ca astăzi să le fie eliberat actul de identitate, astăzi - atunci când ar fi trebuit să îşi ridice buletinul - doar şapte timişoreni s-au mai sinchisit să se prezinte la ghişee.

În fiecare zi am primit în jur de 200 de cereri de preschimbare a cartii de identitate sau eliberare a unei adeverinte provizorii. Am avut cazuri de oameni care aveau buletinul expirat de mai mulţi ani şi îşi doreau să voteze cu orice preţ. Noi am făcut toate demersurile necesare pentru a le elibera noi acte, doar că dânşii nu au mai apărut", a spus Carmen Găvănescu, şefa Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite