Timişoara: Angajaţii celei mai mari multinaţionale din Banat ies în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Angajaţii celei mai mari multinaţionale din Banat ies în stradă
Timişoara: Angajaţii celei mai mari multinaţionale din Banat ies în stradă

Peste 200 de angajaţi ai companiei Alcatel-Lucent România protestează mâine împotriva externalizării.

Salariaţii sediului din Timişoara al companiei Alcatel-Lucent se pregătesc de protest, în semn de solidaritate faţă de colegii lor din Franţa, Italia şi Germania, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă pe plan local.

„Este o mişcare prin care încercăm să sensibilizăm factorii de decizie, pentru că, în urma externalizării, o treime dintre actualii angajaţi ai companiei vor pleca”, a declarat Manuel Martin, preşedintele Sindicatului Liber din Alcatel-Lucent Timişoara. „Programul de lucru nu va fi afectat, întrucât protestul va avea loc în pauza de masă”, a adăugat Martin. Potrivit acestuia, contractul colectiv de muncă al angajaţilor Alcatel-Lucent România nu a fost definitivat, din cauza unor neînţelegeri care privesc aspecte financiare.

Salariaţii se tem de externalizare

Alcatel-Lucent a anunţat, la sfârşitul lui 2008, că strategia multinaţionalei vizează crearea unor parteneriate care vor ajuta compania să-şi dezvolte activitatea. „Suntem în discuţii cu mai multe companii, iar parteneriatele de co-sourcing pe care căutam să le dezvoltam vizează companii care sunt lideri în domeniile IT şi servicii”, a declarat Cătălina Ocheşilă, responsabilă de comunicare în Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est. „Parteneriatele implică transferul unor activităţi pe care partenerul le poate duce la un nivel mai ridicat de performanţă, în domenii ca IT şi asistenţă IT, finanţe, precum şi servicii administrative”, a adăugat Ocheşilă.

Citeşte şi

Alcatel-Lucent România renunţă la 500 de oameni

Timişoara: EXCLUSIV Cea mai veche multinaţională din Banat este ameninţată de grevă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite