PORTRET: Andrei Ardelean expert la chitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Ardelean
Andrei Ardelean

Tânărul cântă de când se ştie şi face parte din formaţia Voxis, cel mai serios proiect în care s-a implicat vreodată.

Andrei face parte din formula Voxis, o formaţie care este în ascensiune constantă în topurile muzicale din România. Tânărul este cel care completează ritmurile electro cu acordurile de chitară. A început să cânte la 10 ani, pe când era doar un puşti care a primit o chitară cadou de la părinţii săi.

„Am ajuns să iau nişte ore cu un profesor şi, încet, încet, am învăţat”, a spus Andrei. Artistul a avut norocul să aibă o voce deosebită care să îl ajute în proiectele lui de început. „Prin liceu, era totul la nivel de hobby, cu un band. În ultimii doi ani de liceu am făcut parte şi dintr-o formaţie locală. Atunci am început să cânt şi la bas pentru că în band era clăpar, chitarist, tobar şi era nevoie de cineva la bas”, a povestit timişoreanul. Aşa a învăţat secretele ce ţin de chitara bass, care i-au fost mai târziu de folos. În anii de studenţie, Andrei era cel care anima serile colegilor de palier din căminul în care locuia. Tot atunci, împreună cu alţi prieteni, a urcat pe scenă, cu diferite ocazii.

„Nu a fost un proiect bătut în cuie, dar atunci am revenit la chitară acustică”, a povestit tânărul. Apoi a urmat Voxis, cel mai serios proiect în care tânărul s-a implicat şi căruia i-a dăruit toate resursele sale artistice. Îşi aduce aminte emoţiile pe care le-a avut când a debutat în faţa unui public, pe când era copil şi spune că sentimentul şi emoţiile pe care le simte acum, când urcă pe scenă alături de colegii lui din Voxis, sunt mult mai speciale. „Când vezi că toată lumea se uită la tine este un sentiment de bucurie, pe care vrei să îl simţi mereu. În momentul în care văd că băieţii sunt lângă mine şi toată lumea zâmbeşte, este ceva mai special. Aşa trebuie să fie pentru că altfel ar însemna că nu vibrezi”, a spus chitaristul.

Ce e mai bun pentru Voxis

Andrei cântă pentru că asta îi place cel mai mult. „Eu cânt oricând, oricum, chiar şi acasă cu amicii”, a spus timişoreanul. Pasiunea pentru muzică a crescut în el de pe vremea când asculta discurile vechi ale părinţilor lui. tot ce a învăţat de-a lungul timpului se concentreză în străduinţa lui de a da tot ce e mai bun pentru Voxis. „În momentul în care urc pe scenă sunt mereu pregătit pentru că ştiu că alţi trei oameni depind de mine aşa cum şi eu depind de ei şi nu-mi permit să greşesc. Am învăţat să fiu metodic şi exact”, a spus chitaristul.

Întrebări şi răspunsuri

Îţi aminteşti ceva haios ce vi s-a întâmplat când eraţi pe scenă?
La Mediaş aveam o probă de sunet. Un tip, probabil că era foarte vesel, a început să strige : „Duceţi-vă acasă!”. Noi ne-am amuzat pentru că era pustiu atunci în centrul oraşului şi el s-a oprit în faţa scenei şi striga cu patos. 

Cum crezi că va fi primită noua piesă a Voxis, „Undeva”?
Cred că o să fie din ce în ce mai bine de aici înainte.

„To the moon” a avut un mare succes, există vreo garanţie că „Undeva” va fi la fel de apreciată?
Piesa „Undeva” o să se ridice cu siguranţă la nivelul „To the moon”. Este totuşi printre puţinele piese de gen cântate în limba română.

Ce-i place
„Sunt un om deschis la orice. Îmi place să vad oamenii zâmbind şi să îi pot face să zâmbească. Îmi place cafeaua lungă cu lapte şi îmi place să mă plimb. Ador să călătoresc, dar să plec neprogramat. Îmi plac chestiile de moment şi îmi place să fiu surprins, în mod plăcut, evident. Chiar dacă pare ciudat, îmi place să beau o bere după concert“, a declarat Andrei.

Ce nu-i place
„Nu-mi place neseriozitatea şi prefer ca lucrurile să fie făcute cum trebuie. Nu-mi place când plouă şi e frig afară şi urăsc drumurile şi toate gropile din ţară. Suntem mult în urmă comparativ cu străinătatea“, a mai spus Andrei.

Profil
Născut. 19.02.1981, Făget
Experienţă. Cântă la chitară de la 10 ani
Studii. Facultatea de Electronică şi telecomunicaţii, Universitatea Politehnica Timişoara
Familie. Necăsătorit

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite