Andreea Marin Bănică, „Zâna surprizelor”, a participat la Gala UNICEF din Timișoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin Bănică a adjudecat una dintre păpuși
Andreea Marin Bănică a adjudecat una dintre păpuși

Primul eveniment organizat de UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș a avut loc aseară la Expovest. Gazda evenimentului a fost Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România.

Evenimentul principal al “Galei pentru educație” de la Timișoara, organizat de Rotari Club Cetate, alături de UNICEF, a fost Licitația de Păpuși, prezentat de Mihaela Călin, perezentatoarea Observatorului Matinal de la Antena 1. Banii strânși vor ajunge la copii din Berini (Sacoșul Turcesc) și Măguri (Lugoj), pentru a le crea condiții necesare pentru a merge cu drag la școală și pentru a învăța.



GALERIE FOTO

Copiii merg opt kilometri până la școală

În satul Berini, comuna Sacoșul Turcesc, există doar o grădiniță și o școală primară cu predare simultană. Pentru a urma cursurile gimnaziale, copiii din Berini trebuie să parcurgă opt kilometri pentru a ajunge la școala din Sacoșul Turcesc. Grădinița și școlile trebuie ajutate să ofere condițiile necesare și un mediu mai primitor pentru cei mici.

“În Africa am ținut copii de un kilogram în brațe. Am văzut multă sărăcie în Asia. Dar există copii la noi în România, după zidurile caselor noastre, la capătul străzii noastre. Am văzut multă durere în ochii lor. Trebie să îi ajutăm și ne stă în putință. UNICEF se implică pentru prima dată la un proiect pentru copiii și tinerii din Timiș. Mediul școlar trebui îmbunătățit pentru ei, trebuie să există îndrumători care să îi facă să meargă cu plăcere la școală. Putem scăpa de acest cerc vicios prin educație. Banii vor fi folosiți și pentru pregătirea cadrelor didactice din aceste școli. O altă parte este pentru pregătirea mediatorilor școlari, care, la rândul lor, vor ajuta la prevenirea abandonului și absenteismului școlar”, a spus Andreea Marin Bănică.

Păpușă licitată cu 5.500 lei

Invitații, care au plătit și 3.500 de euro pe o masă, au licitat păpușile create de copii și designeri, foate fiind unicat și realizat manual.
Cele zece păpuși licitate au fost „Eden” creată de Lena Criveanu, „Iona” de Elena Perseil, „Yupi” de Silvia Şerban, „Aprilie” de Keszeg Agnes, „Roua” de Alina Dobre , „Mădălina” de Mariana Piersică, „Maia Alexia” de Alexandru Măceşanu, „Violeta” de Sabina Cosoianu, „Tina” de Marius Verdeş şi „Andreea” creată de Andrei Bălteanu.

Prețul de pornire al păpușilor a fost de 400 de lei, iar cel mai scump a fost “Eden”, pentru care Maria Grapini a oferit 5.500 lei. Andreea Marin a achiziționat păpușa “Andreea” cu 1.100 lei, Ministrul Educației, Daniel Funeriu a licitat prin telefon pentru “April”, care a fost adjudecat cu 2.500 lei.

image
image
image

 “Creează o păpuşă, ajută un copil” este un proiect UNICEF care s-a născut în Italia, în anii 1980. În România, proiectul a fost lansat în anul 2006, bucurându-se de mare succes.

Pe lângă „Licitaţia de păpusi”, invitaţii s-au bucurat de un concert cu Andra, precum şi de o licitaţie de artă, specifică evenimentelor marca Rotary Club Cetate, unde s-au pus la bătaie o serie de picturi și sculpturi.

Un alt eveniment a fost prezența fotbaliștilor de la Poli, însoțiți de antrenorul Vali Velcea și managerul Daniel Stanciu. Alb-violeții au adus cu ei o minge cu semnături, cu care au învins Steaua în Cupa României și un tricou aniversar, care au fost oferite apoi la tombolă.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite