Andreea Marin Bănică vine la Timișoara să sprijine copiii din satul Berini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin Bănică
Andreea Marin Bănică

“Gala pentru educație” organizată de UNICEF România și Club Rotary Cetate se va desfășura vineri, 18 noiembrie, la Timișoara. Andreea Marin Bănică va fi gazda evenimentului, iar Mihaela Călin, de la Antena 1, prezentatorul Licitației de păpuși.

Acest eveniment este organizat cu scopul de a le oferi copiilor din Berini, din Sacoșu Turcesc și din Măgura (Lugoj) condițiile necesare pentru a învăța și pentru a-i ajuta să-și finalizeze cursurile gimnaziale. "Gala pentru educatie" va avea loc vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timisoara.

Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, va fi gazda evenimentului, susținând acest demers. Pe lângă Licitația de păpuși, moment devenit tradițional în cadrul evenimentelor organizate în ultimii ani de UNICEF România, invitații se vor bucura de un concert cu Andra, precum și de o licitatie de tablouri, specifică evenimentelor marca Rotary Club Cetate, dar și de o tombolă cu premii speciale UNICEF.

Mihaela Călin, prezentatoarea "Obervatorului Matinal" de la Antena 1, va prezenta "Licitația de Păpuși" din cadrul "Galei pentru educație".

Opt kilometri pentru a ajunge la școală.

În satul Berini există doar o grădiniță și o școală primară cu predare simultană. Pentru a urma cursurile gimnaziale, copiii din Berini trebuie să parcurgă opt kilometri pentru a ajunge la școala din Sacoșu Turcesc. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar, toți copiii din Berini de vârstă școlară mică urmează cursurile primare, abandonul survine doar în cazul în care un copil pleacă împreună cu familia în afara țării.

Cu toate acestea, în anul 2011, la școala din Sacoșu Turcesc nu a absolvit clasa a VIII-a niciun elev din Berini, iar o singură elevă a trecut în clasa a VIII-a. Grădinița și școala din Berini, precum și școala din Sacoșu Turcesc trebuie ajutate să ofere condițiile necesare şi un mediu mai primitor pentru ca cei mici să poată veni cu drag la școală.




Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite