PORTRET: Andrada Mişcă fotograf personal al prietenilor ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrada Mişcă
Andrada Mişcă

Nu îi place să fotografieze la comandă şi trebuie să aibă starea de spirit pregătită atunci când face o fotografie.

Andrada Miruna Mişcă a fost pasionată din copilărie de desene. Această pasiune a devenit atât de mare încât acasă şi-a umplut peretele din cameră cu desene şi picturi. „Îmi plăceau foarte mult desenele, culorile. Am colecţionat desenele cele mai bune şi le-am pus pe un perete”, a spus Andrada.
Talentul pentru pictură şi l-a descoperit la vârsta de 6 ani. La început părinţii au vrut să îi ofere sprijinul de a continua cu această pasiune, însă până la urmă, fiind mai pragmatici, au îndrumat-o spre un profil real. „Toţi din familie sunt ingineri. S-au gândit că ce o să fac eu cu pictura nu pare a fi ceva de viitor”,  a spus tânăra.

Iniţierea în arta fotografiei

Despre tot ceea ce înseamnă fotografia, Andrada a învăţat în facultate. „La liceu am fost la specializarea ştiinţe ale naturii, iar facultatea am făcut-o în jurnalism. Aici am învăţat mai multe despre arta aceasta a fotografiei”, a explicat Andrada Mişcă.

Un prieten de-al ei i-a oferit ocazia să testeze un aparat de fotografiat profesionist, trezindu-i astfel curiozitatea pentru fotografie. Andrada a început să facă din ce în ce mai multe poze, iar fotografia a devenit parte din viaţa ei. Facultatea i-a oferit ocazia să afle lucruri teoretice, despre care nu ştia. „Am învăţat mai multe despre estetica în fotografie, prelucrarea ei şi elementele tehnice ale aparatului de fotografiat”, a spus Andrada.

În anul doi de facultate, Andrada Mişcă şi-a cumpărat un aparat, iar următorul pas a fost construirea unui blog de fotografii. „Îmi place foarte mult să fotografiez portrete şi să fac fotografii de detaliu”, a spus Andrada.

Cel puţin o dată pe săptămână, Andrada pune la cale o şedinţă foto prin parc. „Îmi mai place să aranjez anumite obiecte şi să le fotografiez. Trebuie să spun că îmi place să fotografiez şi îndrăgostiţi”, a spus tânăra.

Calităţi de regizor

Prietenii i-au descoperit talentul şi pasiunea pentru fotografie, iar la fiecare eveniment la care Andrada este prezentă nu pierd ocazia de a-i cere să facă poze. „Am fotografiat şi la nunţile prietenilor, asta pe lângă fotograful plătit, animalele prietenilor, la schi”, a spus Andrada Mişcă.
Visul Andradei nu se opreşte doar la fotografie. Ea şi-a testat calităţile de regizor, postând de altfel pe blogul său, şi un filmuleţ regizat chiar de ea. „Am făcut un videoclip. La acesta au participat şi nişte buni prieteni de-ai mei”, a spus bucuroasă tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Trebuie să ai o anumită stare când fotografiezi?
Bineînţeles, este prima condiţie. Trebuie ca subiectul să fie atractiv, să îmi stârnească curiozitatea. De multe ori, prietenii mă roagă să fac poze cu peisaje din excursii sau cu anotimpuri. Dacă nu sunt atrasă de subiect, pozele nu sunt aşa reuşite.

Vrei să faci ceva cu această pasiune pe viitor?
Cred că odată ce din fotografiat o să fac afacere, atracţia pentru fotografie nu va mai fi la fel de mare. O să fiu nevoită să fac poze la comandă. Nu ştiu ce să zic. Îmi doresc ca pe viitor să îmi cumpăr un aparat de fotografiat mai bun.

Ce-i place
„Pe lângă fotografie şi film, îmi mai place să înot şi dansurile de societate. De asemenea, îmi place foarte mult oraşul Timişoara cu toate parcurile. Ador excursiile şi marea. Îmi place şi Nicole Kidman”, a spus Andrada.

Ce nu-i place
„Nu ştiu dacă e ceva care să nu îmi placă. Dar dacă stau şi mă gândesc, aş putea spune că nu îmi plac oamenii răutăcioşi, superficiali. De asemenea, nu suport birocraţia”, a spus Andrada Mişcă.

Profil
Născută. 02.01.1987, Deva
Studii. Facultatea de Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării, secţia Jurnalism, Timişoara
Experienţă. 2 ani şi jumătate a lucrat în radio
Familie. Necăsătorită

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite