Timişoara: "Poli" are grupă grea: Ajax, Anderlecht şi Dinamo Zagreb (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: "Poli" are grupă grea: Ajax, Anderlecht şi Dinamo Zagreb (SONDAJ)
Timişoara: "Poli" are grupă grea: Ajax, Anderlecht şi Dinamo Zagreb (SONDAJ)

Echipa bănăţeană este în una dintre cele mai echilibrate grupe din Liga Europa, insă are şanse să se califice mai departe.

Ajax Amsterdam (Olanda), Anderlecht Bruxelles (Belgia) şi Dinamo Zagreb (Croaţia) sunt adversarii "Politehnicii" Timişoara în faza grupelor din Europa League.

Ajax Amsterdam este echipa cea mai titrată din Grupa A, olandezii având în palmares patru trofee în Liga Campionilor, o Cupa Cupelor şi o Cupa UEFA, dar şi 29 de titluri câştigate în Olanda. Întotdeauna o echipă tânără, Ajax are oscilaţii de formă, însă într-o zi bună pot învinge orice echipă.

Anderlecht a câştigat de două ori Cupa Cupelor şi o dată Cupa UEFA şi, la fel ca Ajax, a câştigat 29 de campionate în Belgia. În sezonul trecut, Anderlecht a terminat pe locul doi, pierzând titlul de campioană la baraj, în faţa lui Standard Liege, echipa lui Ladislau Boloni.

Dinamo Zagreb a câştigat o dată Cupa Oraşelor-trâguri, precursoarea Ligii Europa. Dinamo nu are rival în Croaţia, unde a cucerit 11 titluri de campioană de la obţinerea independenţei, în 1992. Croaţii au fost o forţă şi în fosta Iugoslavie, unde au câştigat campionatul de patru ori.

Jackie Ionescu: "Poli va merge mai departe"

Profesorul Ion V. Ionescu, fost antrenor la Politehnica Timişoara, este de părere că echipa bănăţeană se poate califica în primăvara europeană. "Poli va trece de grupă de pe locul doi. Va fi o luptă strânsă, toate cele patru echipe au şanse la calificare. Cei mai periculoşi adversari sunt, în ordinea asta, Dinamo Zagreb, Ajax şi Anderlecht. Cu croaţii suntem incompatibili cumva, nu că ar fi foarte valoroşi, dar au tot timpul un ascendent psihic asupra noastră, sunt fini tehnicieni şi noi am avut tot timpul probleme cu echipele din fosta Iugoslavie. Anderlecht e cea mai puţin periculoasă pentru că, din ce am văzut în ultima vreme, joacă un fotbal rudimentar. Sper să nu se fi schimbat peste noapte", a declarat Jackie Ionescu.

Iancu şi Alexa cred în calificare

"O tragere bună, la nivelul nostru, poate cu un plus pentru Ajax. Vor fi meciuri echilibrate, deschise oricărui rezultat. Sunt echipe de valori aproximativ egale. Doar Ajax pare peste, Anderlecht e de valoarea noastră, iar Dinamo Zagreb la fel, orice este posibil. Vrem să facem cât mai multe puncte", a declarat preşedintele lui "Poli", Marian Iancu, citat de NewsIn.

Căpitanul echipei bănăţene avertizează şi el în privinţa croaţilor. "E greu de spus acum, dar avem şansa noastră. Nu e o grupă foarte grea, dar nici una uşoară. Vom juca pe stadioane celebre, însă trebuie să o facem bine, nu doar să facem act de prezenţă. Croaţii sunt foarte periculoşi, unii s-ar putea să-i neglijeze. O echipă bună, cu suporteri fanatici. Din punctul meu de vedere, Dinamo Zagreb este cel mai periculos adversar", a declarat Dan Alexa la Telesport.

Şi suporterii sunt optimişti

"Este o grupă grea, însă nu imposibilă. Cred că vor fi şase meciuri echilibrate pentru noi, iar calificarea este posibilă. Ca suporteri, Dinamo Zagreb şi Ajax sunt în top, însă au stiluri diferite. Cei din Zagreb s-au făcut cunoscuţi în Europa prin incidente, acolo s-ar putea să fie probleme", a declarat Silvian Radosav, unul dintre liderii suporterilor timişoreni.

Credeţi că "Poli" se poate califica din grupa cu Ajax, Anderlecht şi Dinamo Zagreb? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite