DNA Timişoara ţine la sertar dosarele "greilor" şi bate pasul pe loc cu anchetele. Funcţionarii şmecheri scapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, la DNA Timişoara s-a lăsat o linişte de mormânt. Dacă anul trecut procurorii au rupt gura târgului cu câteva dosare grele, în acest an liniştea este cuvântul care caracterizează perfect activitatea de aici. Mai mult decât atât, dosarele „greilor” Miuţ şi Cojocari încă aşteaptă soluţii. 

O simplă privire pe comunicatele DNA Timişoara din acest an arată că procurorii de aici, nu au ieşit în faţă cu nimic „tare”. La începutul anului comisarul Gărzii Financiare Timiş, Ioan Mureşan, a fost arestat pentru un şantaj de 7.000 de lei. Tribunalul Timiş l-a eliberat însă pe Mureşan, care la începutul lunii martie a şi fost trimis în judecată. Tot la începutul lunii martie, procurorii DNA Timişoara l-au mai trimis în judecată pe un bărbat care a făcut declaraţii mincinoase pentru a obţine din subvenţii agricole aproximativ 23.000 de euro.

Tot în acest an, procurorii i-au mai reţinut pe comisarul Gărzii Financiare Timiş, Marius Bulugean (foto jos centru) şi pe un patron de firmă. Judecătorii au stabilit că cei doi pot fi cercetaţi în stare de libertate. Ultima anchetă a celor DNA Timişoara, făcută publică, vizează o directoare de la CNADNR şi pe fostul director al DRDP Timişoara. Ancheta este în curs şi se desfăşoară cu inculpaţii în stare de libertate. În afară de aceste dosare, procurorii DNA Timişoara nu au mai ieşit cu nimic. 


image

„Greii” sunt încă în anchetă

DNA Timişoara mai are în lucru şi câteva dosare importante, în care sunt implicate nume grele. Unul din dosare a fost declinat de Parchetul Judecătoriei şi îl vizează pe secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari. Chiar dacă este în lucru de un an şi jumătate, dosarul nu a fost finalizat nici acum. Un alt dosar important îl vizează pe fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, anchetat împreună cu alţi funcţionari din primărie pentru o pomană dată clubului Heaven. Dosarul se află în lucru de mai bine de un an. De asemenea, „creierul mafiei imobiliare”, Francisc Kelemen, a ajuns pe mâna procurorilor DNA, după ce procurorul Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Marius Chiru şi-a declinat competenţa. În acest dosar, Kelemen este acuzat că a furat cu acte false mai multe terenuri de pe strada Eneas. La procurorii anticorupţie au mai ajuns recent două dosare care îl vizează pe Ionelaş, unul privind recuperările de aur, iar altul o afacere cu terenuri. Şeful DNA Timişoara, Tamaş Shiffbeck susţine că este foarte mult de lucru şi e greu ca procurorii să se împartă între dosare. „Au apărut o grămadă de chestii între timp. E greu să lucrezi pe mai multe fronturi. Asta este singura şi cea mai simplă şi adevărată explicaţie. Realitatea este cea pe care am spus-o şi acum o lună, dar suntem extreme de prinşi. E greu să lucrezi pe mai multe fronturi şi cu pretenţia să nu greşeşti”, a explicat şeful DNA Timişoara, Tamaş Shiffbeck.

image
Ioan Cojocari
image

Anul trecut, mult mai roditor

A privire de ansamblu asupra activităţii din 2010 a DNA Timişoara arată că anul trecut procurorii de aici au fost mult mai activi. Unul din dosarele importante, instrumentate şi finalizate a fost şpaga de la Universitatea Hyperion, unde a fost trimis în judecată chiar şi un profesor universitar din Bucureşti. De asemenea, un dosar foarte complex a fost acela privind frauda creditelor de la BCR Curtici. Tot anul trecut, procurorii DNA Timişoara au finalizat dosarul care îl viza pe primarul din Zăvoi, Antonie Bunei şi pe fiul acestuia, acuzaţi de fapte de corupţie. Anul 2010 a fost încheiat în septembrie 2010, odată cu trimiterea în judecată a poliţistului arădean Virgil Crişan. Din septembrie 2010 şi până în ianuarie 2011, cel puţin aşa reiese din comunicarea publică, activitatea celor de la DNA Timişoara a fost zero, iar de la începutul anului şi până acum activitatea nu a lipsit, dar procurorii nu au fost convingători în lupta anticorupţie. 


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite