Timişoara: Anchetă dublă pentru un militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia soldatului dispărut, Gheorghe Raescu, îl caută pe tânăr pe cont propriu. Misterul dispariţiei lui Gheorghe Răescu, sergent în batalionul „Scorpionii galbeni“, pare să nu poată fi clarificat.

Cazul lui Gheorghe Raescu, în vârstă de 25 de ani, sergent în batalionul „Scorpionii galbeni” riscă să se transforme într-un nou caz Elodia, după ce militarul a fost dat dispărut în 9 iulie, iar până acum ancheta pare să stea pe loc. Familia îndurerată nu a mai suportat să stea cu mâinile în sân, astfel că a declanşat o anchetă proprie – paralelă cu cea a poliţiştilor. Fiecare zi care trece pare să aducă noi suspiciuni, dar în acelaşi timp întăreşte scenariile familiei privind plecarea subită a tânărului militar. „Nu trece nicio zi în care să nu plângem după el. E şocantă indiferenţa poliţiştilor”, a spus Sofia Raescu, mătuşa băiatului. Astfel, familia a reuşit să intre în contact cu mulţi oameni cheie din instituţiile statului pentru grăbirea anchetei.

Insistenţă criticată
Părinţii au făcut mai multe adrese pentru a afla dacă trupul ars, care a fost găsit în vara acestui an la Şag, este al soldatului. Rezultatul a demonstrat indiferenţa cu care a fost tratat acest dosar: poliţia nu a trimis AND-ul la Institutul „Mina Minovici” din Bucureşti. Poliţiştii spun că implicarea prea mare din partea familiei îngreunează ancheta, telefoanele şi insistenţele acestora îndepărtând posibilii martori. „Familia nu poate să facă munca poliţiştilor. Noi am trimis probele de AND la Institutul de Criminalistică, nu unde bănuiau ei. Ancheta lor nu e ilegală, ci doar la limita legalităţii”, a spus Marinela Apostolache, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite