Timişoara: Ancheta carnagiului din Banat e blocată. Poliţia nu are bani pentru autopsii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ancheta carnagiului din Banat e blocată. Poliţia nu are bani pentru autopsii
Timişoara: Ancheta carnagiului din Banat e blocată. Poliţia nu are bani pentru autopsii

Poliţiştii au datorii de peste 450.000 de  lei către Institutul de Medicină Legală Timiş.

CITEŞTE ŞI:

Raportul de autopsie al celor şase victime, ucise în urmă cu o lună, în accidentul provocat pe şoseaua Timişoara – Reşiţa, nu a fost finalizat şi nu a ajuns încă la dosarul penal aflat la Poliţia Timiş. Asta deoarece reprezentanţii Poliţiei nu au bani la autopsii şi au mari datorii către medicii legişti.

„Poliţia Timiş nu ne plăteşte expertizele, investigaţiile, analizele şi toate celelalte lucrări pe care le facem”, a spus medicul Alexandra Enache, directorul Insitutului de Medicină Legală Timişoara.

Reprezentanţii Poliţiei Timiş au de achitat peste 450.000 de lei către Institutul de Medicină Legală Timişoara, iar ultima factură au achitat-o în luna martie. „Noi consumăm reactivi, sustanţe, muncă şi experienţă şi nu primim banii de la Poliţie. Această situaţie este în toată ţara”, a mai spus directorul Institutului de Medicină Legală.

„Noi achităm banii către IML atunci când îi primim de la Bucureşti. Există datorii, care vor fi achitate când primim banii. Nu ştiu însă când se va întâmpla acest lucru”, a spus comisarul şef Gheorhe Popescu, adjunctului şefului Poliţiei Timiş.
Cercetările în acest dosar stagnează şi pentru că şoferul care a provocat accidentul, Claudiu Hauptmann, de 18 ani, nu a fost audiat până la acest moment, din cauza situaţiei sale medicale. El a fost operat recent.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite