Timişoara: "Poli" a rezistat eroic pe Amsterdam Arena, în faţa marelui Ajax (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: "Poli" a rezistat eroic pe Amsterdam Arena, în faţa marelui Ajax (GALERIE FOTO)
Timişoara: "Poli" a rezistat eroic pe Amsterdam Arena, în faţa marelui Ajax (GALERIE FOTO)

Timişorenii s-au specializat în obţinerea de remize pe terenul echipelor de prestigiu. Aseară, "Poli" a terminat 0-0 cu Ajax Amsterdam.

Fotbaliştii lui Martin Jol au năvălit spre poarta lui Pantilimon încă din primul minut al meciului. Olandezii erau siguri că vor găsi o breşă în apărarea betonată a lui Sabău, însă totul a fost în zadar. În poarta timişorenilor, uriaşul Pantilimon a prins din nou o zi de graţie. Pe el au stat toţi ochii emisarilor trimişi de cluburile puternice să îl monitorizeze. În apărare, togolezul Nibombe a fost de nedepăşit, iar neexperimentatul Mera a făcut jocul vieţii lui.

Atacurile în valuri purtate de De Jonk, Luiz Suarez, Aissati şi Cvitanovich s-au oprit în faţa barierei timişorene. Poli ar fi putut obţine chiar mai mult decât un egal, dacă ar fi avut mai mult curaj. Conştienţi de diferenţa de valoare între echipe, Sabău a preferat să întărească apărarea. Gigel Bucur şi Parks au înotat în atac, chiar dacă au pus olandezii pe jar cu două, trei contraatacuri rapide. 

"Poli" a obţinut un rezultat istoric pe terenul marelui Ajax, în primul meci din Grupa A a Ligii Europa.

"Este un punct important şi muncit"

Ovidiu Sabău a răsuflat uşurat după o partidă la care se aştepta să fie presat de echipa gazdă. "A fost un joc aşa cum mă aşteptam, greu. Trebuie sa te închizi foarte bine în faţa unei echipe ca Ajax şi cred că, doar cu mici exceptii, ne-am blocat bine adversarii. Altfel valoarea lor individuala ar fi făcut diferenţa. Este un punct foarte important şi muncit. Vreau să-i felicit pe jucători pentru angajament, concentrare, mai ales în ultimele 15 minute. Au tras de ei şi au obţinut un rezultat foarte bun.  Poate cu mai mult curaj, am fi avut mai multe ocazii, dar sunt mulţumit", a spus Ovidiu Sabău.


Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson – Kennedy (71, Sulejmani), De Zeeuw, De Jong, Aissati (83, Romedahl) – Cvitanich (58, Pantelici), Luis Suarez.

Poli: Pantilimon, Bonfim, Mera, Nibombe, Artiom Karamyan, Curtean (67, Ionescu), Alexa, Bourceanu, Goga (84, Poparadu), Parks (59, Stancu), Bucur.

A fost a treia deplasare din actuala ediţie a cupelor europene pe care "Poli" o încheie fără înfrângere, după 2-2 la Doneţk şi 0-0, la Stuttgart. În celălalt meci al grupei: Dinamo Zagreb-Anderlecht Bruxelles 0-2.

În următoarea etapă, pe 1 octombrie: FC Timişoara-Dinamo Zagreb şi Anderlecht Bruxelles-Ajax Amsterdam.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite