Americanii care construiesc parcările subterane vor veni la Timişoara. Au cerut cazare şi maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversle pe marginea proiectului de construire a parcărilor subterane continuă. Reprezentanţii ONG-urilor consideră că ar trebui o dezbatere publică. Primarul consideră că nu e nevoie de aşa ceva. Mai mult decât atât, reprezentanţii firmei americane au fost invitaţi la Timişoara pentru continuarea negocierilor. 

Un adevărat circ a fost săptămâna trecută la Consiliul Local, când reprezentantul unui ONG a cerut cuvântul, dar nu i s-a dat voie să vorbească. „De doi ani de zile pe problema asta se tot discută. Cei care solicitau dezbatere publică o cereau doar ca să tergiverseze proiectului”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. La rândul lor, reprezentanţii ONG-urilor din Timişoara spun că nu vor lăsa lucrurile aşa şi există chiar posibilitatea ca proiectul să fie atacat în instanţă. 

Tariful de parcare încă o enigmă

Chiar dacă s-a aprobat proiectul de asociere în participaţiune dintre ADP şi firma americană, la ora actuală nimeni nu ştie care este tariful perceput timişorenilor pentru parcare. „Trebuie să urmărim în februarie să vedem  la ce concluzii se ajunge, o să se negocieze”, a mai spus primarul. Potrivit unor surse din echipa care negociază cu americanii, aceştia vor veni la Timișoara în luna februarie, iar pretențiile lor de cazare sunt foarte ridicate. „Au spus că vor să închirieze patru apartamente. Vă dați seama ce apartamente vor dacă în București stau la Hilton. Mașini vor numai scumpe, de lux”, a spus o sursă din primărie. Aceeași sursă a mai spus că pentru a începe construirea parcărilor, americanii trebuie să dea asigurări că sunt serioși.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite