Timişoara: Americanii din Banat sărbătoresc 4 Iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru voluntari Peace Corps dau artificiile şi grătarele pe parcurile şi fructele bănăţene.

La mii de kilometri distanţă de oraşele lor, Cameron, Margaret, Adam şi Nancy sărbătoresc împreună Ziua Americii în unul din parcurile preferate din Timişoara. Nu au parte de festivităţi specifice Zilei Independenţei, dar se bucură de o masă liniştită, cu specific bănăţean. Cei patru au venit în diferite oraşe din România pentru a preda limba engleză elevilor şi s-au reunit la Timişoara ca să organizeze o tabără destinată celor mici. Cameron Wright s-a îndrăgostit de oraşul de pe Bega încă de acum doi ani, când a început să predea engleza la Grupul Şcolar „Emanoil Ungureanu”.

Colegii săi de la Peace Corps îndrăgesc la rândul lor cultura românească şi mai ales mâncarea de aici. „Nu ştiam că fructele şi legumele pot avea un asemenea gust până să vin în România. Brânza, roşiile, mezelurile de aici sunt delicioase”, a spus Margaret. Originari din Ohio, New Jersey şi Michigan, americanii iubesc Piaţa Unirii din Timişoara, iar după-amiaza şi seara pot fi zăriţi în zonele verzi ale oraşului.

Timişoara, cronometru liniştit

„Îmi place stilul de viaţă al oamenilor. Aici totul se petrece foarte încet, în timp ce în America toată lumea aleargă într-o cursă contra cronometru”, a spus Nancy. Pentru că iubesc muzica şi dansul, cei patru americani îşi petrec weekendul la Festivalul Inimilor, pentru a admira ansambluri folclorice autohtone şi internaţionale reunite la Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite