Amenzi pe bandă rulantă pentru traficanţii de ţigări prinşi la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră timişeni, împreună cu lucrătorii vamali, au depistat un bărbat care a încercat să introducă ilegal în România 2.298 de pachete cu ţigări în valoare de 9.651 lei. Marfa netimbrată era ascunsă în locuri special amenajate în maşină.

Autoturismul suspect a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa. Cetăţeanul sârb Marian B., în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat pentru a intra în România, el conducând un autoturism marca Citroen. În timpul efectuării formalităţilor de frontieră, echipa de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a avut suspiciuni cu privire la faptul că şoferul transportă cu autoturismul ţigări, motiv pentru care a procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Cu această ocazie, a fost descoperită ascunsă, în locuri special amenajate în podeau şi în banchetele autoturismului, cantitatea de 2.298 pachete cu ţigări, în valoare de 9.651 lei, fabricate în Serbia. "Poliţiştii de frontieră au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, respectiv deţinerea şi transportul bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal", a spus Ciprian Gaic, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş. Autoritatea Vamală a dispus ridicarea întregii cantităţi de ţigări în vederea confiscării lor, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite