Timisoara: Amenzi piperate pentru shaormerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiunile au fost împărţite fast-food-urilor de Autoritatea de Sănătate Publică Timiş pentru nereguli în acte şi carne stricată.

Acţiunea în forţă a autorităţilor a început după ce, în urmă cu o săptămână, 80 de timişoreni au ajuns laspital intoxicaţi cu shaorma.

Pizzeria Napoleon din Complexul Studenţesc, una dintre cele mai vechi din Timişoara, a fost închisă, ieri, printr-o ordonanţă a Autorităţii de Sănătate Publică Timiş. „Firma nu avea autorizaţia de funcţionare completă. Mai exact, lipsea avizul sanitar-veterinar, iar până la remedierea situaţiei am dat ordonanţă de închidere, în urma unui control efectuat sâmbătă”, a declarat Sabin Lifa, şeful Autorităţii de Sănătate Publică Timiş (ASP).

Pizzeria Napoleon a fost amendată şi cu 12.000 de lei de către inspectorii de sănătate publică, pentru unele nereguli descoperite în timpul controlului.  Sancţiuni au luat ţi alte două shaormerii din Complexul Studenţesc. „Firma Fontemar, care vinde shaorme, a primit o amendă de 7.500 de lei, iar firma Senzimart a luat 5.000 de lei, pentru diverse nereguli în depozitarea şi prepararea mâncării vândute studenţilor”, a mai declarat şeful ASP.

Bomba sanitară cu 80 de victime

Acţiunea vine ca urmare a scandalului de săptămâna trecută, când 80 de timişoreni au ajuns la spital pentru că au mâncat shaorma de la un fast-food din Complex, dar şi de la o shaormerie din centrul comercial Euro. Aproape 20 de timişoreni au necesitat internare pentru cel puţin 48 de ore, pentru că aveau dureri de burtă, vărsături şi febră. „Conform datelor oferite de Autoritatea de Sănătate Publică, intoxicarea în masă s-a produs în două zile, când oamenii au consumat shaormă şi kebab”, a declarat Vochiţa Lăzureanu, medic la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

300 de kilograme de carne distruse

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş s-a sesizat în urma unui e-mail primit de la unul dintre cei care au avut probleme după ce au mâncat shaorma în Complexul Studenţesc. Inspectorii OPC au controlat şapte shaormerii, unde au găsit o serie de nereguli. „Comercianţii nu au putut să ne prezinte documentele de provenienţă ale cărnii şi certificatele de calitate. Am dispus distrugerea a peste 300 de kilograme de carne”, a declarat Cristian Anton, şeful OPC Timiş.

O zi de pauză de la sancţiune

După controlul de sâmbătă seara, când s-au găsit numeroase neregului, shaormeriile au funcţionat duminică fără probleme. „Controlul a fost sâmbătă, însă în cazul pizzeriei închise nu am putut să dăm ordinul până luni. Ei au putut să funcţioneze duminică, pentru că nu au primit sâmbătă seara niciun document oficial”, a mai spus Sabin Lifa, şeful Autorităţii de Sănătate Publică Timiş.

Pizzeria Napoleon a fost amendată cu 12.000 de lei de către inspectorii de sănătate publică

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite