Ameninţări foarte dure pentru medicii care le recomandă pacienţilor să nu se vaccineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale care nu recomandă vaccinarea riscă piederea contractelor cu CJAS
Cadrele medicale care nu recomandă vaccinarea riscă piederea contractelor cu CJAS

Doctorii care le recomandă pacienţilor să nu se vaccineze împotriva gripei noi riscă desfacerea contractelor cu Casa Judeţeană de Asigurări. De asemenea, medicii care refuză să se vaccineze nu vor mai avea voie să intre în contact cu pacienţii.

Ultimele cazuri de deces cauzate de gripa nouă şi creşterea numărului de îmbolnăviri cu Ah1N1 i-au determinat pe timişeni să se vaccineze în masă. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Viorica Dumitru, tot mai mulţi medici de familie au solicitat vaccinul împotriva gripei noi.

„Oamenii sună într-una. Până acum s-au distribuit 35.000 de doze, din cele 60.000 pe care le-am primit”, a spus Viorica Dumitru.
Întrucât mai mulţi medici sunt suspicioşi în privinţa calităţii vaccinului, zilele trecute, conducerea Ministerului Sănătăţii a organizat o videoconferină în care mesajele au fost foarte dure. „Medicii care mai recomandă pacienţilor să nu se vaccineze riscă desfacerea contractelor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Puţini medici imunizaţi

Prefectul a mai spus că medicilor care refuză vaccinul li se va interzice să mai intre în contact cu pacienţii, pentru a nu transmite virusul. Medicii nu se înghesuie să se vaccineze. La Spitalul Municipal din Timişoara, din 70 de medici de la Secţia de Chirurgie, doar 30 şi-au făcut vaccinul. De asemenea, un alt ordin al ministerului vizează şcolile.
„În cazul în care absenteismul cauzat de afecţiuni respiratorii este de zece la sută, şcoala se închide pentru dezinfecţie, care trebuie să se realizeze în 24 de ore”, a mai spus prefectul.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite