Amendă de 30.000 de lei pentru etnobotanice. Patronul amendat se jură că vinde doar îngrăşăminte pentru plante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Timişoara continuă lupta cu magazinele de etnobotanice. La ultimul control, patronul unui astfel de magazin le-a prezentat poliţiştilor acte din care reiese că societatea şi-a schimbat domeniul de activitate. Astfel, magazinul nu vinde etnobotanice, ci îngrăşăminte. Pe de altă parte, clienţii nu s-au schimbat.

Chiar dacă în oraş au mai rămas dechise doar câteva magazine de unde se pot cumpăra substanţe psiho-active daunătoare sănătăţii, oamenii legii le-au verificat şi pe acestea. Ultimul trend în rândul patronilor a fost declararea etnobotanicelor drept substanţe pentru îngrijirea plantelor sau chiar îngrăşământ. Cu toate acestea, legea rămâne clară, iar patronii trebuie să aibă acte ce să ateste originea substanţelor, precum şi rezultate ale unor teste de laborator.

"Acţiunea a fost realizată de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, împreună cu comisarii Consiliului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia pentru Agricultură şi Directia Sanitar Veterinară, pe linia prevenirii consumului de substanţe psiho-active dăunătoare sănătăţii. La punctul de lucru al unei societăţi s-a constatat că se comercializau etnobotanice, fără a putea prezenta declaraţia de conformitate pentru produsele prezentate ca îngrăşăminte pentru plante, respectiv buletinul de analize. Totodată, pentru unele sortimente nu existau traduceri în limba romană şi nici certificate de garanţie", a spus Marinela Hotico, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Magazinul de etnobotanice a fost sancţionat cu suma de 30.000 lei. Patronul a declarat că va acţiona în instanţă instituţiile.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite