Timişoara: Mafia pompelor funebre: medici de la Ambulanţă acuzaţi că vând cu 500 de lei mortul de pe targă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Mafia pompelor funebre: medici de la Ambulanţă acuzaţi că vând cu 500 de lei mortul de pe targă
Timişoara: Mafia pompelor funebre: medici de la Ambulanţă acuzaţi că vând cu 500 de lei mortul de pe targă

Medicii de la Ambulanţă sunt acuzaţi că fac bani de pe urma fiecarui timişorean decedat livrat „cu dedicaţie” unor fime de pompe funebre. Cadavrele timişorenilor sunt licitate afaceriştilor „negri” la preţuri cuprinse între 300 şi 500 de lei.

Medicii, asistentele şi şoferii de pe Salvări sunt acuzaţi că profită de pe urma pacienţilor pe care nu îi pot salva de la moarte.

Patronii celor mai mari trei firme de pompe funebre din Timişoara spun că medicii încurajează concurenţa neloială. Ei sunt suspectaţi că încasează 500 de lei pentru fiecare cadavru plasat cu succes firmelor rivale de pompe funebre din Timişoara.

"Morţii de cumpără cu 100 de euro"

„Sună omul la 112, vine ambulanţa şi nu reuşesc să salveze pacientul. Medicul sau asistentul plasează rudelor îndurerate o carte de vizită de la firme de pompe funebre şi ambulanţa duce apoi cadavrul la morgă. De acolo se rezolvă totul”, a afirmat Adrian Orbulescu, patronul firmei Rostil, care spune că afacerea i-a scăzut cu 70 la sută. Plasarea preferenţială a cadavrelor e reclamată şi de Adrian Costan, fostul şef al filialei timişene a Autorităţii Rutiere Române, care de patru ani şi-a deschis firmă de pompe funebre.

„Până şi morţii se cumpără în ţara asta. Eu ştiu că medicul sau asistentul ia 100 de euro pentru fiecare cadavru plasat cu succes firmelor rivale”, a spus Adrian Costan, patronul God Company.

Şi firmele de pompe funebre se „sapă”

Afacerile i-au scăzut cu 25 la sută şi patronului firmei Obelisc, Ioan Misarăş. „Ştiu de un caz când salvarea s-a dus cu tot cu maşina de pompe funebre după ea la intervenţie.

Medicii trebuie să salveze oameni, nu să fie agenţi de vânzări pentru pompele funebre. Iar tariful pentru fiecare cadavru plasat a crescut de la 100 de euro la 500 de lei. Este revoltător şi o să facem toţi plângere directorului de la Salvare”, a spus proprietarul firmei Obelisc.

500 de lei cadavrul

Patronii firmelor acuzate neagă că dau bani pentru morţi, însă au auzit şi ei de tarfiele de 500 lei pe cadavru. „Am deschis recent. Celelalte firme vor să ne bage în mormânt. Nu practicăm aşa ceva. Dar aţi auzit bine, şi noi ştim zvonul. Scorul a sărit de la 100 de euro la 500 de lei pentru un cadavru”, au spus Simona Julan, care are firmă de pompe funebre peste drum de Spitalul Municipal Timişoara.

Patronul firmei Janstylcom neagă şi el acuzaţiile. „Este o prostie. Eu sunt bucuros dacă rămân cu 100 de euro după o înmormântare. Şi eu am deschis afacerea recent. Iar firmele mari vor să mă distrugă”, a spus Ştefan Nagy.

„Este o exagerare. Eu nu ştiu de asemenea cazuri. Poate au fost, două-trei cazuri. Dar cred că este un război între firmele de pompe funebre, în care ne implică pe noi. Trebuie să vedem situaţia juridică. Eu o să pun un anunţ să interzicem practica, dacă există. Poate unii medici mai ţin cont uneori de banul, ochiul dracului, dar eu nu ştiu cazuri concrete”, a spus medicul Leonida Iancu, şeful Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite