Ambasadorul Franţei a venit la Timişoara să sprijine Institutul Francez, care va fi scos în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia franceză la Primăria Timişoara
Delegaţia franceză la Primăria Timişoara

În cadrul vizitei din Timişoara, Philippe Gustin s-a întâlnit cu primarul Nicolae Robu şi preşedinte Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin

Prima vizită a ambasadorului Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a fost la Primăria Timişoara. Diplomatul francez a fost însoţit de reprezentanţi ai Ambasadei, de Dan Bedros, consulul onorific al Franţei la Timişoara şi Thierry Sete, directorul Institutului Francez din Timişoara. Ei au fost primiţi de Nicolae Robu, pe care l-au rugat să se preocupe de soarta Institutului Francez, care va fi scoasă în stradă, clădirea fiind retrocedată foştilor proprietari.

În discuţii, s-a insistat şi pe cooperarea economică şi prezenţa firmelor franceze în Timişoara, dorindu-se extinderea colaborării în domeniul economic.

De la primărie, delegaţia franceză s-a deplasat la Palatul Administrativ, unde a avut loc o întâlnire cu Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Philippe Gustin  l-a rugat şi pe Titu Bojin să se preocupe de soarta Institutului Francez. Preşedintele CJT l-a asigurat pe ambasador de sprijin în identificarea, împreună cu primarul, a unei soluţii pentru ca acest institut să funcţioneze în continuare la Timişoara. 


Philippe Gustin este la a doua vizită în Timişoara, de la preluarea funcţiei în urmă cu 7 luni.

Relaţiile dintre Franţa şi România sunt excelente şi datează de mult timp. S-au materializat şi în domeniul economic datorită prezenţei în România a întreprinderilor franceze care, în ciuda crizei economice nu au plecat de aici”, a precizat Philippe Gustin.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite