Alternativă la melodiile comerciale: Teo Milea în alb-negru şi culori VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pianistul şi compozitorul Teo Milea pregăteşte trei albume de excepţie pentru piaţa românească: "Sounds of Christmas", "Culori" şi "Clape în alb...şi negru"

Teo Milea, arădean la origini, dar timişorean prin adopţie, este genul de om care tace şi face. Pe vremuri era cunoscut în lumea muzicală din Timişoara ca omul de la clape în diverse formaţii. La fel de discret a fost şi în proiectele sale de pianist de muzică clasică. Deşi bătea ţările din Europa Centrală cu turneele, nu se laudă cu asta.



Pianistul şi compozitorul Teo Milea a participat la diferite concursuri de pian naţionale şi internaţionale şi a cântat pentru melomani din ţară şi din afară: din Germania, Elveţia, Austria, Ungaria sau Statele Unite.

În 2010 am avut şansa unei colaborări cu Opera din Viena în cadrul Festivalului Internaţional de Operă de la St. Margarethen, în opera „Flautul fermecat” de W.A. Mozart. O bună perioadă de timp am petrecut în Elveţia şi Germania, unde am concertat într-o formulă de duet pian-nai”, a spus Teo Milea.

A trecut prin rock, pop, jazz, funk şi ambiental

A urmat o explorare a unei noi plaje muzicale - rock, pop, nu jazz, funk, ambiental. În 2009 a cântat la Festivalul Plai în formula TRIO, alături de Horea Crişovan şi Cristi Raţiu. În 2011 a urcat pe scenă în deschiderea Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna în formaţia „Horea Crişovan Quartet”.

“În acea perioadă am cântat în diverse trupe pe care le-a înfiinţat împreună cu alţi muzicieni, cum ar fi The Trumpet Sound, The Evolution, New Tones şi Geophone. Au fost proiecte frumoase, dar marea provocare a fost aceea de a-mi crea propriul stil”, declară Teo Milea.

S-a reinventat cu trei proiecte măreţe

În 2011 a început să cânte alături de Amalia Gaiţă, iar în decembrie a fost lansat proiectul Sounds of Christmas, în care apar primele compoziţii proprii. Un alt proiect cu Amalia Gaiţă este albumul “Culori” – un proiect autentic pian-voce.

Ne-am prezentat piesele proprii în concerte, iar oamenii ne-au spus că mai vor culori, aşa că pregătim un album pentru 2013. Acum lucrez la primul meu material discografic. Mi-am prezentat câteva dintre compoziţii, în primă audiţie, la Galeria Calpe de la Bastion, în luna iulie", afirmă artistul.



Pe lângă Sounds of Christmas, care este poriectul sezonului de iarnă, şi „Culori”, alături de Amalia, Teo Milea lucrează şi pe un al trelea plan. Este proiectul său în care cântă singur cu pianul. Primul album se va numi „Pe clape albe...şi negre”. De altfel, toate cele trei proiecte vor avea un album la începutul anului 2013.

Pe clape albe...şi negre este o revelaţie. Este proiectul meu solo. Sunt doar eu cu pianul. Este un stil propriu şi personal. Pentru România este un proiect original. Au apărut deja două videoclipuri, la piesele Nostalgia şi Ireversibil. Mulţumit e puţin spus când vine vorba de starea mea de spirit de acum. Sunt împlinit, a mai declarat Milea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite