VIDEO Alpinistul timişorean s-a întâlnit cu prietenii alături de care înfruntă zeii îndârjiţi din Himalaya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a ajuns în oraşul Katmandu, din Nepal, unde stabileşte cu echipa ultimele detalii ale expediţiei. El a transmis  de acolo  ce face în aceste zile şi cum se pregăteşte, împreună cu echipa, pentru urcarea pe Annapurna (8.091m).

Mai sunt doar câteva zile până când Horia Colibăşanu şi prietenii lui vor urca pe Annapurna, cel mai întârjit vârf din munţii Himalaya. Alpinistul a ajuns în Nepal, unde s-a întâlnit cu Piotr Pustelnik şi Kinga Baranowska, din Polonia, şi cu Peter Hamor din Slovacia. Timişoreanul s-a instalat la Hotel Thamel, unde a mai stat şi în alţi ani când a fost în expediţii în Himalaya.

De asemenea, şi-a găsit cele două butoaie uriaşe în care are echipamentul special pentru alpinism la mare altitudine: hainele cu puf, bocancii speciali, corzi, pioleţi, ochelari şi cele trei corturi de diferite dimensiuni. Imediat după ce a ajuns în Katmandu, Horia şi ceilalţi trei alpinişti din echipă s-au întâlnit cu prieteni mai vechi sau au întâlnit oameni noi. Le-a atras atenţia o broscuţă bine întreţinută, a lui Miss Hawley, dar şi o motocicletă despre care proprietarul spune că este a lui Che Guevara. Timpul pentru relaxare în Katmandu, după zilele lungi de călătorie din Europa spre Asia, este scurt.



Cei patru sportivi au început să facă şi pachete cu obiectele pe care le vor lua în taberele de pe Annapurna. Un loc aparte îl au bagajele pentru mâncare, polonezii au adus specialităţi tradiţionale, iar Horia Colibăşanu a luat din România patru kilograme de şuncă de porc, un deliciu pentru coechipierii săi care au făcut comandă specială.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite