Timişoara: Alpinistul Cornel Galescu are probleme în Himalaya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Alpinistul Cornel Galescu are probleme în Himalaya
Timişoara: Alpinistul Cornel Galescu are probleme în Himalaya

Coco Galescu a transmis printr-un e-mail că traseul montan este mult mai dificil din cauza ninsorilor şi a avalanşelor.

Alpinistul Cornel Galescu, care a plecat să cucerească în premieră românească vârful Pumori (7.161 m), din Himalaya, are probleme în Nepal. După ce a ajuns cu bine cu avionul pe ruta Budapesta-Istanbul-New Delhi-Kathmandu, informaţiile trimise de pe Himalaya nu sunt foarte îmbucurătoare. 

Printr-un mesaj trinsmis prin e-mail de alpinist, acesta spune că traseul este mult mai dificil decât se aştepta, din cauza ninsorii şi al avalanşelor. De asemenea, bugetul se dovedeşte prea mic pentru această expediţie. “După ultimele informaţii, traseul pare mult mai dificil decât ne-am aşteptat. A nins foarte mult în zona înaltă şi cad zilnic avalanşe. Bugetul expediţiei este mult mai mic decât ar fi fost necesar. Nu ne permitem cumpărarea de corzi fixe, care ar fi fost foarte importante la trecerile peste crevase şi la întoarcerile din zonele abrupte”, se plânge alpinistul din Caransebeş.

În primele zile s-a ocupat de pregătirile din Kathmandu, unde s-a întâlnit şi cu alpinistul venit din SUA, Florin Grama, cu care va încerca ascensiune pe Pumori. Cei doi au zburat cu avionul la Lukla (2.900 m), iar apoi au ajuns la Namche Bazar (3.440 m), unde, azi, s-au odihnit. Românii vor pleca, mâine, la Pangboche (3.860 m), în următoarea zi ajung la Pheriche (4.250 m), apoi la Dugla (4.930), iar ultima etapă înainte de tabăra de bază este Labuche (4.930). În ziua a zecea, românii vor ajunge la tabăra de bază. Ascensiunea spre vârful Pumori (7.161 m), este programată între 25-30 octombrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite