Timişoara: Alpinistul Coco Galescu este izolat pe "Acoperişul lumii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Alpinistul Coco Galescu este izolat pe "Acoperişul lumii"
Timişoara: Alpinistul Coco Galescu este izolat pe "Acoperişul lumii"

Ziua a 13-a avea din expediţia de cucerire a vârfului Pumori (7.161 m) avea să fie cu emoţii pentru alpiniştii Coco Galescu şi Florin Grama.

Mai citiţi:

Timişoara: Cornel Galescu are probleme mari în Himalaya

Timişoara: Alpinistul Galescu a plecat în Himalaya ca să protesteze pentru Munţii Banatului (GALERIE FOTO)

Timisoara: PORTRET / Cornel Galescu militează pentru Munţii Banatului

Cei doi alpinişti români au rămas singuri pe aceast tronson din Munţii Himalaya, la 6.000 de metri, după ce expediţiile din Germania şi Ucraina s-au retras, din cauza vremii nefavorabile şi a pericolelor de avalanşe.

Azi am urcat la 6.000 metri pentru aclimatizare. Ultimele două zile au fost frumoase, dar muntele este în continuare încărcat de zăpadă. Expediţia germană şi cea ucraineană au plecat acasă. Suntem singuri în munte. Situaţia noastră se îngreunează, dar trebuie să rămânem optimişti”, spune Galescu printr-un sms trimis familiei. 

Coco Galescu va încerca cucerirea vârfului Pumori în premieră naţonală, chiar dacă socotelile de acasă nu au coincis cu cele de pe Himalaya. La Kathmandu, capitala Nepalului, acesta şi-a dat seama că traseul este mult mai dificil decât se aştepta din cauza ninsorii şi al avalanşelor. De asemenea, bugetul expediţiei s-a dovedit mai mic decât ar fi fost necesar, astfel că nu şi-a permis achiziţionarea unor corzi fixe, importante la trecerile peste crevase.

Ascensiunea finală pentru cucerirea în premieră naţională a vârfului Pumori, este programat între 25-30 octombrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite