Alb-violeţii timişoreni au fost învinşi de Rapid după aproape trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra nu a reuşit să-şi ajute echipa şi de această dată
Cosmin Contra nu a reuşit să-şi ajute echipa şi de această dată

Bănăţenii au fost invincibili în ultimele şase întâlniri cu giuleştenii, începând cu 2007. Înfrângerea nu a amplificat tensiunile esistente la Timişoara, atât conducerea cât şi suporterii apreciind evoluţia echipei drept bună.

O execuţie excelentă a lui Matici, şut la vinclu de la 25 de metri, a fost destul de ajuns pentru ca rapidiştii să-şi adjudece toate cele trei puncte puse în joc aseară. Cu reacţii virulente după primele două etape ale returului, chiar dacă echipa a câştigat patru puncte cu Bistriţa şi Iaşi, finanţatorul Marian Iancu era liniştit după prima înfrângere a anului.

Putem juca foare foarte bine şi să pierdem, ăsta e fotbalul. Joci prost şi aduni puncte şi faci un meci excepţional în deplasare, şi pierzi. Rapid a avut doar doua ocazii, ne-a dat o palmă Divinitatea să ne respectăm antrenorul, ca de acum încolo să înţelegem ce înseamnă fenomenul ăsta. Trebuie să ne susţinem echipa şi să uităm cuvîntul demisie şi să fim alături de ei. Nu a intrat mingea din toate poziţiile timp de 90 de minute”, a spus patronul de la „Poli”.

Lecţia înfrângerii

Conducătorul clubului i-a lăudat pe jucători şi a trimis „înţepături” către spectatorii care l-au contestat pe antrenor după meciul cu Poli Iaşi din etapa trecută. „Îi felicit pe jucători, şi-au dorit mult un rezultat pozitiv, dar meritam această palmă ca să tragem învăţăminte din seara asta. Am devenit necivilizaţi, am ieşit din tribune şi am intrat în teren unde nu e voie, unde plătim amenzi şi arătăm că ceva se întîmplă, apostrofăm echipa cînd nu joacă nimic, dar ni s-a arătat că se poate să joci bine şi să nu intre mingea în poartă”, a declarat Marian Iancu.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău este de părere că echipa sa a fost superioară adversarului, din punctul de vedere a jocului prestat. „Am fost mai buni decât Rapid, am avut opt ocazii în repriza a doua. Diferenţa a făcut-o golul de excepţie reuşit de gazde, la o fază la care jucătorul în cauză cred că a vrut să centreze”, a spus tehnicianul alb-violeţilor.

„Meciul ar fi trebuit amânat”

Cosmin Contra, care încă nu a început vreun meci ca titular de când a revenit la Timişoara, crede că meciul ar fi trebuit amânat din cauza zăpezii. „E un rezultat nedrept pentru noi. Am dominat aproape tot meciul, 90% din partidă. Ei nici nu s-au apropiat de poartă în repriza a doua, nu au avut nici jumătate de ocazie. Mi-aş fi dorit să se amâne partida, dar astea sunt condiţiile din România, jucăm pe orice teren, dar spectacolul şi jucătorii au de suferit”, a spus fostul internaţional.

Jocul bun al elevilor săi îi dă încredere lui Neluţu Sabău pentru restul returului. „Pentru mine contează atitudinea băieţilor. Îmi dă speranţe că jucând aşa putem obţine un loc important în campionat”, a spus tehnicianul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite