Alarmă la Penitenciarul din Timişoara în urma unor percheziţii printre deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 250 de gardieni ai Penitenciarului Timişoara au fost mobilizaţi într-o acţiune de proporţie. Gardienii au simulat o revoltă a întregului efectiv de persoane private de libertate şi baricadarea în camere a acestora.

Pe lângă aşa-zisa revoltă, gardienii au realizat şi percheziţii generale asupra a 612 deţinuţi din 69 camere de deţinere, pe secţii şi în alte locuri unde aceştia au acces. În urma percheziţiilor au fost descoperite patru telefoane mobile, două cartele SIM, 11 cuţite, 830 de pastile din diverse medicamente, două încărcătoare de telefon mobil, un dispozitiv hands-free pentru telefonul mobil, 22 de CD-uri, două CD playere şi patru fierbătoare improvizate.

Exerciţiul a fost declanşat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi a fost desfăşurat simultan în toate unităţile penitenciare din ţară.
„Astfel de acţiuni vor continua şi au drept scop dezvoltarea abilităţilor personalului şi a capacităţii de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor critice şi operaţionale, dar şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere", a spus inspectorul Magdalena Radu.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite