Al treilea revelion pentru muzicanţi. Artiştii au trecut în Noul An doar de azi-noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de 90 de rapsozi au chefuit, cât a fost noaptea de lungă, la Revelionul Artiştilor. Evenimentul devenit tradiţie a fost udat cu vinuri scumpe şi nu mai puţin de cinci purceluşi de lapte la rotisor. În această seară va avea loc Revelionul chelnerilor.

Cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară bănăţeană şi-au dat întânire, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Peciu Nou pentru a respecta o datină locală. Conform tradiţiei, rapsozii s-au strâns în număr mare pentru cel de-al treilea Revelion de anul acesta. După trecerea în noul an de pe 31 decembrie pe 1 ianuarie şi Revelionul sârbesc, artiştii au chefuit şi la Revelionul artiştilor. S-au îmbrăcat în cele mai bune haine, s-au bine dispus, au mâncat bucate alese care au fost udate cu ţuică veche de 14 de ani. Practic, au recuperat timpul muncit la celelalte sărbători.

Revelionul Muzicanţilor

„Tot anul am muncit şi am zis că a venit momentul să ne odihnim şi noi. Să închinăm un pahar de ţuică bună pentru meseria şi vocea noastră. Am avut ocazia să sărbătorim în familie, pentru că în restul zilelor suntem la datorie", a spus Marius Cârnu, organizatorul revelionului. De 23 de ani, interpretul îşi petrece anul nou prin ţară sau peste hotare

Revelionul Muzicanţilor

Nicu Novac, Carmen Popovici Dumbravă, Sorin Dumbravă, Carmen Birescu, Petrică Nicoară, Aurelia Ardelean, Luminiţa Istodor, Ramona Mergescu, Alina Susan şi nu numai au sărbătorit de zor. Până la cinci dimineaţa, artiştii au cântat pe rând, doar că de data aceasta, ciuburile au fost interzise, mai ales că petrecerea a fost una internă.

Organizatorul Revelionului Muzicanţilor

Foto: Marius Cârnu, organizatorul Revelionului Muzicanţilor

„A fost glorios. Cea mai reuşită petrecere de până acum. Am arătat că avem energie, că ne simţim bine, am dat tot ce am avut mai bun. Doar a fost revelionul nostru", a declarat Luminiţa Istodor.

Artiştii s-au simţit bine, indiferent de vârstă, la Revelionul Muzicanţilor

Înainte de miezul nopţii, petrecăreţii au numărat secundele care i-au despărţit de „noul an". Pe lângă tradiţionalul „La mulţi ani", la mare căutare a fost şi urarea „la cât mai multe cântări". Când se aşteptau mai puţin, cinci purceluşi de lapte au fost aduşi la mese, cei 130 de invitaţi bucurându-se de o masă bogată.

Artiştii s-au simţit bine, indiferent de vârstă, la Revelionul Muzicanţilor
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite