Agonie și extaz la afișarea contestațiilor: unul a trecut după recorectare, altul a rămas picat "la mustaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au fost depășiți de situație la afișare rezultatelor de la contestații. Inițial s-a anunțat că notele se vor afișa la ora 15.00, dar acest lucru s-a întâmplat după ora 19.00. În tot acest timp, tinerii au „fiert”. După afișarea rezultatelor unii au răsuflat ușurați, iar alții au plecat necăjiţi. 

În județul Timiș au fost depuse peste 2100 de contestații, dintre care peste 1.300 au rămas nemodificate. Dintre notele modificate 286 au fost scăzute, iar două dintre acestea au fost scăzute cu mai multe de 1,5 puncte. 482 de note au crescut, 22 dintre ele fiind majorate cu peste 1,5 puncte. Spre exemplu, un elev de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” a luat la Limba Română nota 5. A contestat rezultatul și după corectare a primit 3.50. Situația generală nu i s-a schimbat pentru că fusese respins de prima dată. Un alt elev de la același centru de examinare a luat inițial nota generală 5.91. A făcut contestație, dar nu a reușit să obțină punctajul de care avea nevoie. 


   

CLICK PE POZE pentru galerie foto de la afişarea rezultatelor

image
image
image
image

Zoltan Kovacs (foto jos), elev la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” se poate declara norocos. După recorectare a reușit să obțină peste 6 și din „respins” s-a transformat în „reușit”. Situații caudate au fost și la alte licee. Spre exemplu un elev care obținuse cinci la Matematică, a luat 3.75 după corectarea lucrărilor. „Lasă mama, nu-i nimic. Atâta tragedie. Învățați pentru la toamnă și îl luați atunci”, a încurajat-o o mamă pe fiica sa care nu a reușit sub nicio formă să ia BAC-ul.  




image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite