Zeci de timişoreni s-au înghesuit să îşi facă vaccinul împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii vor să scape de ameninţarea porcinei
Timişorenii vor să scape de ameninţarea porcinei

O nouă locaţie de vaccinare împotriva virusului AH1N1 a fost deschisă astăzi, la Centrul Antifumat de la Spitalul „Victor Babeş”. Aproximativ 50 de timişoreni aşteptau la coadă, în această dimineaţă, la noul punct de vaccinare. Alţi 60 de timişoreni au fost deja imunizaţi.

 „Sunt doctorandă la Universitate şi sunt în permanent contact cu studenţii, aşa că am considerat că e necesar să mă vaccinez”, a spus Laura Vlădeanu, de 30 de ani. Punctul de vaccinare funcţionează între orele 09.00 şi 15.00, în fiecare zi lucrătoare.

Numărul mare de îmbolnăviri şi rapiditatea cu care virusul AH1N1 s-a extins în Timişoara a făcut ca aproape 250 de persoane să se înghesuie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, în acest weekend, pentru a face vaccinul. „Lumea vine acum pentru că au fost foarte mulţi bolnavi şi decese provocate de virus. Nu trebuia să moară oameni ca lumea să se trezească”, a spus Silvia Curelariu, medic epidemiolog în cadrul Direcţiei pentru Sănătate publică Timiş. Încă trei cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş la finalul săptămânii. DSP Timiş a anunţat că 40.000 de doze de vaccin au fost deja distribuite în judeţ. Personalul medical este obligat să vaccineze pacienţii, indiferent dacă aceştia beneficiază de asigurare sau nu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite