Timişoara: Agenţiile de turism din Germania scapă bănăţenii de ţepele agenţiilor româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Agenţiile de turism din Germania scapă bănăţenii de ţepele agenţiilor româneşti
Timişoara: Agenţiile de turism din Germania scapă bănăţenii de ţepele agenţiilor româneşti

Timişenii care au reclamat la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului agenţiile de turism româneşti au acum alternativă.

În ultima lună, mai bine de 25 de bănăţeni s-au plâns la OPC după ce s-au întors din vacanţe. Oamenii au reclamat serviciile a opt dintre agenţiile de turism româneşti din Vestul ţării. Inspectorii OPC au verificat şi au amendat toate cele opt agenţii reclamate în ultima lună.

Ac de cojocul ţeparilor

Mulţi dintre timişorenii care au diferite poveşti, mai puţin frumoase, din vacanţele lor cumpărate prin intermediul operatorilor sau agenţiilor de turism româneşti, au găsit soluţia.

Ca să nu mai plătească suprataxe şi servicii care trebuia să fie incluse în preţul plătit iniţial pentru vacanţă, ca să nu mai primească altă cameră la hotel decât cea promisă, ca să evite orele lungi de aşteptare lângă autocarele defecte, unii timişoreni au învăţat să cumpere concedii de la nemţi. Micile „aventuri” neplanificate şi neplăcute sunt evitate astfel şi toată lumea este mulţumită.

Preţuri mai bune

„Eu prefer să călătoresc cu agenţiile din Germania pentru că sunt serioase şi preţul e cel pe care ţi-l spun la început, nu mai sunt alte taxe. Nu ai de ce să te plângi, ghizii sunt la program, nu lipsesc niciodată, discută cu tine, te sună să vadă dacă ai probleme”, a spus Daniela J, timişoreancă, 34 de ani.

Vacanţele de la nemţi au avantajul că au preţuri foarte bune şi condiţiile pe care agenţiile le oferă sunt, de obicei, mult mai avantajoase.

Pentru o vacanţă de 7 zile la Mallorca, la un hotel de două stele, o persoană plăteşte sub 200 de euro printr-o agenţie nemţească şi peste 500 de euro dacă achiziţionează pachetul de la agenţiile româneşti.

Dezavantajul este faptul că plecările se fac din diverse locaţii din Europa, foarte rar din România. „Deja mi-am achiziţionat vacanţa de pe site-urile agenţiilor nemţeşti cu plecare din Budapesta. Mă costă puţin mai mult cu drumul, dar oricum nu ajung la preţurile din ţară”, a continuat Daniela J.

Ce nu a fost bine în vacanţe

Timişorenii au reclamat la OPC condiţiile insalubre din hoteluri şi pensiuni, întârzierile de avion şi diminuarea sejurului, dar cei mai mulţi s-au plâns de faptul că bagajele lor au fost rătăcite şi au ajuns cu întârzieri mari.

„Toate agenţiile reclamate au fost amendate şi s-a dispus despăgubirea celor afectaţi”, a spus Cristian Anton, directorul OPC.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite