Aeroportul Internaţional din Timişoara este pregătit pentru aderarea României la spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terminal non-schengen pe aeroportul timişorean
Terminal non-schengen pe aeroportul timişorean

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a fost certificat ca aeroport internaţional potrivit noilor norme aeriene. În total au fost peste 50 de condiţii obligatorii pe care aeroportul le-a îndeplinit cu succes.

Certificarea a fost făcută printr-un ordin al ministrului transporturilor şi oferă un statut extrem de important pentru activitatea celui mai mare aeroport regional din ţară. În cursul lunii octombrie, aeroportul a fost evaluat de o comisie numită printr-un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, care a verificat dacă îndeplineşte toate cerinţele necesare.

Statutul este definitiv, însă periodic, sunt făcute controale care să ateste că este respectată legislaţia în domeniu. Certificarea ca  aeroport internaţional este o condiţie obligatorie pentru a putea opera zboruri regulate în statele non-Schengen”, a spus Cornel Sămărtinean, directorul aeroportului.

Trei tipuri de aeroporturi

Începând cu martie 2011, atunci când vom adera la spaţiul Schengen, România va avea trei tipuri de aeroporturi: internaţionale (trafic Schengen şi trafic non-Schengen), cele deschise traficului internaţional (cu trafic Schengen şi doar ocazional trafic non-Schengen) şi cele interne sau domestice (care vor opera doar curse în interiorul spaţiului Schengen).

„Pentru obţinerea acestui statut au contat în primul rând investiţiile pe care le-am făcut, este vorba de noua aerogară non-Schengen, fără de care nu am fi putut obţine acest certificat, facilităţile şi serviciile pe care le oferă aeroportul, calificarea personalului, dar şi respectarea cu stricteţe a tuturor reglementările internaţionale în domeniul aeronautic”, a mai spus Sămărtinean.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite