Aeroportul timişorean primeşte aeronave care nu pot ateriza în zonele înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Aeroportul Internaţional Timişoara poate fi folosit ca aeroport de rezervă pentru zborurile care nu pot ateriza la destinaţie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Atât personalul din cadrul aeroportului cât şi companiile aeriene sunt pregătite să proceseze pasagerii, astfel incat timpul lor de şedere să fie cât mai scurt, însă cel mai important factor este legat de condiţiile meteo de la aeroportul de destinaţie.

„Banatul a ieşit în această după-amiază de sub codul galben anunţat de ANM, însă  avertizările de cod portocaliu se menţin în sudul ţării, cu vânt puternic şi căderi masive de zăpadă. Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia este şi va rămâne deschis ca alternativă pentru aeronavele ce nu pot opera pe alte aeroporturi”, a declarat Cornel Sămărtinean, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

În continuare, pe Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. În aceste zile, nicio cursă nu a fost anulată din cauza condiţiilor meteo deoarece au fost făcute eforturi mari pentru a menţine pista, căile de rulare şi platforma de parcare aeronave în condiţii cât mai bune, în ciuda ninsorilor abundente.

Singurele întârzieri mai mari înregistrate au fost cauzate de condiţiile meteo de pe aeroporturile de provenienţă. Operaţiunile de degivrare la care sunt supuse toate aeronavele pot decala orarul cu doar 15-30 de minute. Menţionăm că, potrivit normelor aeronautice, degivrarea se face după îmbarcarea pasagerilor în aeronave.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite