Timişoara: Adversari de vis pentru „Poli”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii sunt fericiţi că vor participa în preliminariile Ligii Campionilor, chiar dacă vor înfrunta echipe de calibru. Decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne a dinamitat un final de campionat oricum încins.

Pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor, „Poli” trebuie să treacă de două tururi preliminare. După noul regulament, echipa timişoreană va intra în turul 3, iar dacă trece de acest meci intră în play-off, adică turul 4 preliminar, ultimul înaintea grupelor Ligii Campionilor.

Timişorenii nu vor fi capi de serie în aceste preliminarii, aşa că vor avea meciuri tari, cu adversari de renume. Printre aceştia, Celtic Glasgow şi Atletico Madrid, echipe de care timişorenii îşi amintesc cu plăcere, după întâlnirile din anii ‘80 şi ’90. Alţi posibili adversari ai timişorenilor sunt Şahtior Doneţk, Sporting Lisabona, Panathinaikos sau Anderlecht în turul 3 preliminar, şi Arsenal, Lyon, Fiorentina şi Stuttgart în play-off-ul dinaintea grupelor.

Bucurie generală

Jucătorii timişoreni aşteaptă cu nerăbdare să audă imnul Ligii Campionilor pe stadionul „Dan Păltinişanu”. „Ai un sentiment special când eşti vice-campion. Şi va fi un sentiment şi mai special să auzim melodia Champions League. Ştim că ne aşteaptă adversari extrem de dificili, dar acesta este fotbalul. Vom juca 11 contra 11, nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla”, a spus Artiom Karamyan.

Fostul antrenor al bănăţenilor, Dusan Uhrin Jr., se bucură şi el pentru reuşita echipei la formarea căreia a contribuit decisiv. „Nu voi înţelege niciodată de ce această decizie a venit atît de târziu. Meciul cu Urziceni a decis acest campionat, dar fanii trebuie să sărbătorească pentru că o asemenea performanţă se întîmplă o dată la 100 de ani”, a spus Uhrin Jr.
Acesta ştie şi cum poate ajunge „Poli” în grupele Ligii Campionilor. „Timişoara poate ajunge în Champions League foarte uşor. Pentru asta Poli are nevoie acum de o pregătire foarte bună, una exemplară, şi de un jucător foarte important. Poli are nevoie de un număr 10, în rest echipa este valoroasă”, a mai spus Uhrin, citat de www.violamania.ro. Tehnicianul ceh a exclus o revenire la Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite