Teribilismul şi viteza fac ravagii pe şoselele din Banat. Tinerii teribilişti mor pe capete din cauza vitezei excesive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa experienţei la volan şi caii putere au dus la un nou accident dramatic. Un tânăr de 19 ani a murit după ce s-a izbit cu 150 de kilometri la oră de un camion încărcat cu cereale.

Adrian Candreanu, un student timişorean ce se grăbea să ajungă la facultate, de la Timişoara la Oradea, a readus atenţia publică asupra asupra şoselei morţii, care face legătura între capitala Banatului şi Arad. Faţă de celelalte accidente mortale petrecute până acum, în accidentul din noaptea de luni spre marţi, studentul ce se afla la volanul Mercedesului de lux şi-a pierdut viaţa după ce autoturismul a intrat cu 150 de kilometri la oră în camionul cu cereale.

Rudele victimei spun că el era vitezoman, dar sperau tot timpul să fie ocolit de tragedii. „A mai luat amenzi pentru viteză. Părinţii l-au tot rugat să se stăpânească, dar acum e prea târziu. Era aşteptat de prieteni la Oradea“, a spus Ovidiu Candreanu, de 14 ani, fratele şoferului. Poliţiştii au cercetat toată noaptea locul accidentului, iar rezultatele sunt concludente. „ Impactul a fost puternic. Există urme de frânare, dar vom face o expertiză pentru a stabili vinovatul“, a spus Petru Rumega, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.


Viteză periculoasă

Tot recent, un tânăr de 22 de ani şi-a făcut de cap prin centrul Aradului şi a condus cu 118 kilometri la oră. Flavius Daniel a reuşit performanţa să depăşească viteza legală admisă de lege în localitate, cu 68 de kilometri la oră. Aparatele radar ale poliţiştilor l-au surprins pe tânărul vitezoman pe Calea Victoriei din municipiu, în timp ce gonea cu 118 kilometri la oră. „Şoferul a fost oprit în trafic pentru că a depăşit viteza maximă impusă de lege. Conducătorul auto a fost amendat şi a rămas fără permis”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad. Potrivit poliţiştilor, astfel de performanţe au loc aproape zilnic. Şoferii îşi forţează limitele şi vor să vadă cât de puternici sunt bolizii pe care îi conduc.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite