Timişoara: Adrenalină pe două roţi: trasee pe stânci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Adrenalină pe două roţi: trasee pe stânci
Timişoara: Adrenalină pe două roţi: trasee pe stânci

Cei care practică ciclismul ca sport extrem au unde să meargă în ţară pentru a face downhill.

Bicicliştii cărora le place adrenalina au posibilitatea să se aventureze pe culmile înalte pentru a-şi pune la încercare calităţile sportive. „Cei care vor să practice downhill trebuie să îşi facă lecţiile de acasă. Când mergi cu viteză şi sari de la înălţime trebuie să fii hotărât că vrei să faci asta”, a spus Graţian Bolog, campion naţional la downhill. 

Sport extrem în ţară


Rutele din România sunt în mare parte cu grad de dificultate mediu. În Carpaţii de Curbură există foarte multe posibilităţi pentru a practica acest sport. „Zona Predeal, Braşov este intens susţinută turistic şi foarte bună pentru downhill. Pentru cei care vor adrenalină, e Muntele Mic şi Muntele Ţarcul unde sunt trasee sălbatice dar, foarte frumoase”, a mai spus Graţian Bolog.

Cât costă adrenalina pe două roţi

O astfel de aventură nu este tocmai ieftină şi presupune investiţii serioase. Bicicleta potrivită pentru downhill are un cadru foarte rezistent şi roţile mult mai groase decât cele ale bicicletelor de oraş. Suspensiile trebuie să fie şi ele foarte bune, la fel şi frânele. „Când cobori cu 70 de kilometri la oră prin pădure, sigur nu vrei să te lase frânele”, a spus Graţian Bolog.

O bicicletă bună şi suficient de sigură pentru downhill pleacă de la un preţ de aproape 3.000 de lei şi „ajunge să coste aproape cât o maşină, 6.000 de euro”, a explicat Graţian Bolog. Echipamentul de protecţie este vital. Casca de protecţie, armura pentru piept şi spate, genunchierele şi cotierele pot depăşi 1.000 de lei. ;

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite