Timişorenii se pot plimba, mâine, cu tramvaiul tras de cai prin centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O replică identică cu cea a primul tramvai care a rulat în Timişoara în luna iulie a anului 1869 îi va plimba pe timişoreni prin centrul oraşului. Staţia de plecare pentru tramvaiul de epocă va fi Piaţa libertăţii, iar ce se sosire - Prefectura Timiş.

Regia Autonomă de Transport Timişoara a pregătit o serie de evenimente speciale pentru a marca "Ziua Transportatorului Public Urban din România" care are loc mâine. De la ora 14, din Piaţa Libertăţii, RATT. va pune la dispoziţia călătorilor trei tramvaie din flota avută la dispoziţie. Este vorba despre un tramvai Timiş 2, Gemenele, platforma şi tramvaiul tras de cai. Acestea vor circula din la Piaţa Libertăţii până la Prefectura Judeţului Timiş. Tramvaiul tras de cai este o machetă identică a primului tramvai care a rulat în Timişoara în luna iulie a anului 1869. Cei doi cai care vor trage tramvaiul de epocă provin de la Herghelia Izvin.
Pe durata desfăşurării acestui eveniment, circulaţia tramvaielor va fi deviată de pe tronsonul Piaţa Timişoara 700 - Piaţa traian, în intervalul orar 13-15.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite