Pe bursa muncii din Timiș nu există niciun job pentru absolvenții de studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara produce anual mii de licenţiaţi în domenii de care piaţa muncii nu mai are demult nevoie. Criza financiară reduce şansele absolvenţilor de a profesa în meseria pentru care s-au pregătit şi le oferă, în schimb, o carieră de "salahori".

Vara vine cu noi locuri de muncă pentru timişeni. Deşi, la nivelul judeţului, sunt peste 15.000 de şomeri, locurile de muncă listate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş sunt doar 491. Chiar dacă creşterea numărului de joburi este mai mare decât în urmă cu șase luni, cifra este totuși infimă în comparație cu numărul celor fără serviciu, specialiştii în domeniu susţin că se simte o revigorare pe piaţa muncii din Vest. Ei spun că trendul descendent al şomajului se va menţine până la sfârşitul anului, iar economia se va revigora
Din cele 491 de joburi de pe bursa locurilor de muncă de la AJOFM Timiș, niciunul nu este pentru absolvenții de învățământ superior. Astfel, cele mai multe joburi, 80, sunt destinate muncitorilor necalificați la asamblarea, montarea pieselor, urmate de 29 pentru lăcătuși mecanici, 28 de confecționer îmbrăcăminte, 26 de operatori mașini-unelte, ș.a.

LISTA COMPLETĂ A JOBURILOR ESTE DISPONIBILĂ AICI

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite