Sute de medici de la Spitalul Județean din Timișoara au luat drumul străinătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Spitalul Județean sunt tot mai puțini
Medicii de la Spitalul Județean sunt tot mai puțini

Cea mai mare unitate medicală din Vestul țării se confruntă cu o criză acută de personal, în principal din cauza personalului care a obținut contracte de muncă mult mai avantajoase în străinătate. Numai în ultimii ani 400 de cadre medicale au părăsit instituția pentru un salariu mai bun.

Anunțurile de angajare în străinătate adresate medicilor sunt cele mai numeroase în ultima perioadă. Țări precum Olanda, Franța sau Belgia importă doctori și personal medical auxiliar din Timișoara, lăsând spitalele din Vest în criză de personal. La acutizarea acestei crize participă și faptul că măsurile guvernamentale au impus blocarea posturilor. Numai în ultimul an 400 de medici și asistente din cadrul Spitalului Județean au părăsit instituția.
Veronica Roth, lider de sindicat al instituției, spune că principala problemă este că nu se mai poate angaja personsal. "O parte din personal s-a pensionat şi nu putem opri această problemă, a doua problemă este faptul că posturile sunt blocate şi nu putem angaja personal. Spitalul Judeţean se confruntă cu o situaţie gravă din cauza lipsei de personal. Principala cauză a deficitului de personal este faptul că au plecat mulţi angajaţi în mediul privat, iar noi nu putem concura cu salariile de la clinicile private", a spus Roth.
Nemulțumit de această situație este și managerul instituției, Gheorghe Nodiți, care spune că o problemă foarte mare este faptul că în străinătate au plecat mulți medici de calitate. "Exodul de personal a început anul trecut, când sistemul medical privat a făcut oferte şi a angajat doar personal de bună calitate. În acest moment, spitalul are 327 de medici şi 890 de cadre medicale medii. Au fost perioade în care Spitalul Judeţean a avut şi 1270 de cadre medii", a concluzionat Nodiți.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite