Oltenia ne-a luat-o înainte la salarii! Timişenii câştigă mai puţin decât gorjenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comparaţia cu Bucureştiul a fost, de-a lungul timpului, una în care balanţa a înclinat în favoarea Timişoarei. Avem parcuri mai frumoase, suntem mai toleranţi, nu ne scuipăm în trafic, într-un cuvânt, suntem de fală. În ceea ce priveşte banii, mai avem încă de recuperat. La acest gen de comparaţie, un lucru este cert: capitala dă ora exactă!

Salariul mediu în Timiş este, în medie, de 1.414 lei net, cu 500 de lei mai puţin faţă de aceeaţi medie făcută pe capitală. Media pe ţară este de 1.4111 lei, astfel că Timişoara ar putea, în viitorul apropiat, să nu mai prezinte nici un interes pentru cei din alte oraşe care sunt căutarea unui loc de muncă decent. Mai mult, judeţe precum Iaşi, Cluj, Ilfov, şi chiar Gorj, stau puţin mai bine decât noi. În Gorj salasiul mediu este de 1.479 de lei, în condiţiile în care judeţul oltean nu se poate lăuda cu investiţii cu renume mondial cum există la Timişoara.
În ceea ce priveşte numărul de angajaţii, judeţul Timiş (205.416 angajaţi) se situează pe locul doi pe ţară după Bucureşti (885.103 angajaţi). Clasamentul pe judeţe al fondului de salarii nete ne situează tot pe locul doi. Fondul salariilor timişenilor este de aproape şase ori mai mic decât cel al bucureştenilor: 290.458.244 faţă de 1.694.972.245. Cele mai bune salarii le au angajaţii din domeniul financiar, iar cele mai mici se regăsesc în domeniul hotelier. Cel mai mult au avut de suferit, de pe urma crizei, angajaţii din domeniul cultural şi divertisment ale căror salarii au fost diminuate cu cel puţin 16 la sută.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite