Şefii celor care au cerut şpagă pentru tirurile AC/DC se spală pe mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul DRDP Timişoara, Ioan Maliţa, spune că cei zece angajaţi care au cerut şpagă la AC/DC vor fi cu siguranţă sancţionaţi, dar nu de către direcţia regională, în subordinea directă căreia se află aceştia, ci de compania naţională, care a demarat deja o anchetă în acest sens.

Staff-ul celebrei formaţii australiene de rock, AC/DC a reclamat zece angajajaţi ai Companiei Naţionale de Drumuri că le-ar fi cerut mită de 50 de euro pentru fiecare automarfar, când au încercat să treacă prin vama de la Nădlac. Totul s-a întâmplat pe 22 mai când australienii se îndreptau spre localitatea austriacă Lintz, unde urma să aibă loc următorul concert.

Poliţiştii de frontieră de la Arad susţin că nu a avut loc nici un fel de incident şi că actele aferente mijloacelor de transport au fost în acord perfect cu legea. "Din punctul nostru de vedere, atât documentele automarfarelor cât și ale persoanelor ce însoțeau aceste transporturi au fost în perfectă regulă, iar formalitățile vamale s-au derulat fără nici un fel de incident", a declarat în această dimineață purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție de Frontieră Arad, Mihaela Leș.

O comisie a companiei a demarat astăzi ancheta pentru a vedea dacă acuzaţiile australienilor se confirm, însă, până acum, autorităţile competente, în speţă poliţia, nu a luat nici o măsură legală.

Se fac că plouă

Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara nu va lua nici o măsură împotriva angajaţilor care au cerut mită la vama din Nădlac. Aceştia spun că au aflat din presă despre cele întâmplate la vama arădeană şi că o comisie disciplinară din cadrul CNADNR va lua decizia finală.

Directorul tehnic al DRDP Timişoara, Horaţiu Simion, a văzut ce fac angajaţii direcţiei de la Arad în ziare. "Sesizarea a fost depusă la Bucureşti, iar o comisie a plecat deja spre Nădlac. DRDP Timişoara nu s-a implicat în această problemă, pentru că s-a autosesizat directorul general, deci nu mai este de competenţa noastră", a declarat Simion. În schimb, directorul general, Ioan Maliţa (foto). , spune că măsuri se vor lua că siguranţă, dar acestea vor fi lăsate tot în sarcina comisiei de la Bucureşti. "Sigur se vor lua măsuri de către comisie. Deocamdată nu ne putem pronunţa", a declarat Maliţa. Întrebat dacă şpaga este o practică uzuală în cadrul direcţiei, directorul tehnic nu a negat că acest fenomen ar fi unul izolat, ci a precizat că cei care au fost prinşi sunt acum în puşcărie.

Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a fi la curent cu scandalul şpăgarilor de la Nădlac!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite