Elevii care dau Bac-ul riscă să nu poată susţine proba de calculator din cauza grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii vor intra în grevă de generală
Profesorii vor intra în grevă de generală

La nici o săptămână după ultimul miting sindical care a paralizat traficul din centrul oraşului, din nou este grevă. De data aceasta nemulţumiţi sunt profesorii care vor protesta joi din cauza legii educaţiei.

Profesorii din Timiş vor intra peste două zile în grevă generală. Este vorba atât de cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, cât şi de profesorii universitari. Principala lor nemulţumire este legată de noua lege a educaţiei care a fost aprobată în urmă cu o săptămână.
"Nu se vor face ore. Elevii care vor veni la şcoală vor fi supravegheaţi de către profesori, însă depinde de fiecare şcoală cum se va organiza. Protestul va ţine o zi, după care lucrurile vor reveni la normal", a explicat Virgil Popescu, preşedintele sindicatului "Spiru Haret" filiala Timiş.
Sindicaliştii recomandă dascălilor să nu participe la examenele naţionale care vor începe săptămâna viitoare, când elevii de clasa a XII-a vor intra în febra examenelor. În perioada 19-29 aprilie, va avea loc evaluarea competenţelor digitale, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. Aproximativ 9.000 de profesori şi angajaţi din rândul personalului nedidactic şi didactic auxiliar din judeţul Timiş vor intra în grevă generală.
Cei 6.200 de elevi de clasa a XII-a din judeţ, care s-au înscris pentru susţinerea competenţelor digitale, riscă să nu-şi poată susţine proba digitală din cadrul examenului de bacalaureat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite