Concertul de muzică clasică de la Mănăstirea Șag a strâns peste 2.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mănăstirea Șag a reunit peste 2.000 de spectatori la concertul organizat, aseară, de Filarmonica Banatul, cu ocazia Zilei Europei. Lăcașul de cult, unde domnea de obicei tăcerea, a devenit aseară scenă pentru Verdi, Mahler și Mozart.

Muzica clasicilor Verdi, Mahler și Mozart, dar și lucrări cu temă religioasă, au răsunat aseară în curtea mănăstirii de la Șag, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin. La eveniment au participat 200 de artiști, 100 de muzicieni, 60 de coriști și 60 de copii de la Colegiul "Ion Vidu". În prim plan s-au aflat însă soliștii spectacolului Irina Iordăchescu, Claudia Codreanu. Mihai Sîmboteanu și Alina Todea. În curtea lăcașului a fost montat un ecran gigantic cu imagini, și cu versuri din lucrările din concert.
Concertul de la Mănăstirea Timişeni-Şag face parte din ciclul evenimentelor organizate de Filarmonica Banatul în spaţii neconvenţionale. După spectacolele de pe Bega, de la Pădurea Verde, de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia", cel din faţa Catedralei, din Peştera Româneşti, ori cel de pe şantierul de la Drumuri Municipale, a venit rândul unui concert într-o mănăstire. „Este un concert în premieră mondială. Nu au mai avut loc asemenea concerte într-o mănăstire ortodoxă. Acesta face parte din planul meu de a duce muzica în locuri neobişnuite, mai puţin accesibile. Am locaţii pe şapte ani de acum, dar le voi ţine secret", a declarat Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite