La Biblioteca Vie, cărțile au două picioare și vorbesc despre prejudecăți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăzeci de "cărţi vii", altfel spus douăzeci de reprezentanţi ai mai multor categorii sociale asupra cărora planează norii clişeelor şi ai judecăţilor de valoare, vor putea fi închiriate de către public pentru o sesiune de lectură live.

Organizația pentru Artă și Cultură (O.P.A.C) organizează un eveniment menit să aducă cultura mai aproape de timișoreni. Este vorba despre un eveniment intitulat "Biblioteca Vie" care se va desfășura până duminică, între orele 17:00-21:00, în Piața Unirii.
Timp de 40 de minute, intervalul maxim pe care una dintre aceste "cărţi" îl petrece citindu-se singură unei singure persoane, cititorul este pus în faţa unor discursuri concepute să promoveze drepturile omului şi importanţa diversităţii. Astfel, o nebună va încerca să demonteze, prin propriul exemplu, stereotipurile care populează imaginarul din jurul acestei "specii" - de la precaritatea coeficientului de inteligenţă, la superficialitatea preocupărilor -, câţiva foşti deţinuţi îşi vor citi propria poveste, pentru a arăta şi reversul de cele mai multe ori ignorat al monedei, un comunist va încerca să demonstreze că această cultură socialistă nu este reductibilă la sărăcie şi implicaţiile ei. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret în Acţiune.
Evenimentul, pus la cale de Organizaţia Pentru Artă şi Cultură la Timişoara, se desfăşoară pe parcursul „Lunii Cărţilor Vii", în cadrul proiectului Biblioteca Vie, o iniţiativă naţională a organizaţiei A.R.T. Fusion din Bucureşti.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite