Sărbătoarea Bega Bulevard va aduce la Timişoara un spectacol live din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va organiza un regal de operã, în cadrul celei de-a treia ediţie a sărbătorii Canalului Bega care se va desfăşura în intervalul 18 - 20 iunie, între Podul Tinereţii şi Podul Traian. Opera "Carmen" de Georges Bizet va fi preluată direct de pe scena Palau de les Arts Reina Sofia.

Vineri, 18 iunie, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea festivalului cu spectacolul de operă "Carmen" de Georges Bizet, preluare în direct de la Palau de les Arts Reina Sofia din Valencia, Spania, în cadrul proiectului european Viva Europa 2010, Live Opera for European Cities, manifestare inclusă în Calendarul UE pe 2010 - anul combaterii sărăciei şi excluziunii sociale. Proiectul ilustrează ideea unei Eu­­rope mai echitabile, în care fiecare ce­­­­­­­­tăţean să poată trăi demn, şi, totodată îşi propune ca transmisiunea în direct a operei "Carmen" de Georges Bizet să fie o punte de legătură între artişti, iubitori de muzică şi publicul larg. Dirijor: Zubin Mehta. Spectacolul va fi transmis pe un ecran uriaş, amplasat pe malul Begăi, vis a vis de terasa Flora, unde se vor amplasa scaune pentru public. Participarea este liberă.

Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 19.00, Asociaţia FunkForum, care organizează "Zilele mass-media de expresie germană" sub forma unui turneu pop-rock în cadrul proiectului "Regiunea Culturală Alpi-Dunăre-Carpaţi", oferă un spectacol la Bega Bulevard. Pe scenă vor urca trupe din România, Ungaria, Italia, Franţa şi Germania.

Cap de afiş este trupa "Bogaţi şi frumoşi" din Mannheim. Tot în 19 iunie, pe scena de la Bega Bulevard, Centrul Cultural Francez pregăteşte Sărbătoarea Muzicii şi astfel timişorenii vor avea parte de un rock francez.

Duminică, 20 iunie, organizatorii vă aşteaptă la deja tradiţionala cursă a răţuştelor pe Bega.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite