Autoritățile lasă bebelușii din Timișoara fără lapte praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de femei din Timișoara așteaptă să ia de la Serviciul pentru Protecția Copilului și Familiei din Timișoara cota de lapte praf pentru sugari, însă, în lipsa unui buget al Ministerului Sănătății, nu se poate organiza licitația pentru achiziția laptelui.

Tinerele mămici din Timiș nu vor mai primi lapte praf pentru bebeluși, din cauza autorităților care nu s-au sinchisit să rezolve până acum această problemă. Faptul că ministerul sănătății nu are încă un buget blochează și situația din teritoriu. Din această cauză distribuirea laptelui praf a fost democadată sistată, întrucât stocul este epuizat.
Potrivit legii, mămicile care nu-şi mai alăptează copiii la sân primesc în fiecare lună o reţetă de la medicul de familie pentru 4-5 cutii de lapte praf. Sunt însă mămici care nu au mai apucat să ia laptele prescris de medicul de familie din luna decembrie şi au fost astfel nevoite să-şi hrănească micuţii cu alte alimente. Stabilirea cotei de lapte praf care revine fiecărui sugar este în sarcina medicilor de familie care întocmesc listele cu bebeluși și le transmit Direcției de Sănătate Publică Timiș, urmând ca instituția să aprobe cifrele.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite