Colterm se joacă de-a alba neagra cu apa caldă a timişorenilor. Se reia programul normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu nici o săptămână, SC Colterm SA îi anunţa pe timişoreni că vor primi apă cu raţia. Astfel, societatea anunţa marţi că nu va mai furniza apă caldă între orele 24.00 - 5.30, ca peste doar două zile de frământări în rândul oamenilor să anunţe că situaţia s-a ameliorat.

Societatea care furnizează apa caldă a timişorenilor a transmis astăzi, prin intermediul unui comunicat, că se va reveni la programul normal. "SC COLTERM SA anunţă că, începând de astăzi, 09 iulie 2010, furnizarea apei calde va fi reluată în tot municipiul, în regim normal, non-stop, deci, inclusiv în timpul nopţii. Ne cerem încă o dată scuze pentru disconfortul creat anterior şi mulţumim tuturor abonaţilor noştri pentru înţelegere", se arată în comunicat.
Contactat telefonic, directorul instituţiei, Aurel Matei, a declarat că, în urma negocierilor cu furnizorul de gaz, situaţia s-a rezolvat. "Am reuşit să negociem cu furnizorul de gaz şi au suplimentat cota necesară până la sfârşitul lunii", a spus Matei.

Datorii de zeci de milioane

În urmă cu câteva zile, societatea de termoficare din Timişoara are datorii foarte mari către furnizorul de gaz, care a redus robinetul la jumătate. Situaţia obligă Coltermul să se întoarcă în urmă cu 20 de ani şi să furnizeze apa caldă după program. Inevitabilul s-a produs. Raţia la apă caldă anunţată în urmă cu o lună se introduce din această noapte. Conducerea Colterm a anunţat că, din cauza datoriilor de peste 70 de milioane de lei pe care le are către furnizorul de gaz, s-a luat decizia opririi apei calde în tot oraşul între orele 24.00 şi 5.30. „Având în vedere că datoriile SC COLTERM SA către OMV Petrom Gas SRL sunt încă mari, aceasta din urmă a micşorat dreptul de consum de gaz metan către societatea noastră. În aceste condiţii, pentru reducerea datoriilor, pe lângă eforturile financiare pe care le face societatea, în contextul în care nu se asigură subvenţiile cuvenite, OMV Petrom Gas ne-a somat să reducem consumul cu până la 50 la sută. Luând în considerare aceste realităţi, şi pentru a nu afecta confortul populaţiei, începând din data de 06 iulie 2010, vom sista furnizarea apei calde de consum pe perioada nopţii, între orele 00.00-05.30, până când vom reuşi să satisfacem condiţiile furnizorului de gaz. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere", se arăta în comunicatul transmis, marţi, de managerul Colterm, Aurel Matei.

Primul oraş liber din România se întoarce în comunism: 90.000 de familii primesc apă caldă cu porţia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite